Dragnea a reapărut în plină campanie: "Statul paralel" a trecut la ameninţări faţă de copiii care mă ajutau pe tiktok

Liviu Dragnea
Andrei Pricopie
26.10.2024

Fostul lider suprem al PSD, Liviu Dragnea, a ieşit public cu noi acuzaţii la adresa aşa-zisului "stat paralel" în plină campanie electorală.
"Cum mi-am început activitatea de pe tiktok şi de ce m-am oprit? Motivul încetării activităţii este că am deranjat statul paralel chiar şi nefăcând politică. Simpla mea expunere şi simpatie din partea oamenilor a băgat spaima în ei în aşa fel încât au trecut la ameninţări faţă de copiii care mă ajutau cu postările mele pe tiktok. Acesta este doar un exemplu. În perioada următoare voi veni cu şi mai multe dezvăluiri pentru a scoate la lumină adevăruri neştiute", a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Fostul şef PSD care a făcut puşcărie, a postat o parte dintr-un interviu acordat pe această temă unei jurnaliste de la Actualitatea.net.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Liviu Dragnea: Trăim nişte vremuri cum nu cred că au mai fost în România de la Revoluţie încoace. Sunt oamenii foarte temători, le e foarte teamă de ce li se poate întâmpla din te miri ce motive.

Jurnalistă: Dar de ce credeţi că le-aţi face rău doar pentru că aţi spune că sunteţi prieteni cu ei?

Liviu Dragnea: Hai să-ţi dau un exemplu. Ţi-aduci aminte când am început cu gătitul pe youtube, tiktok.

Jurnalistă: Da, în 2023.

Liviu Dragnea: Da. Erau nişte copii care mă ajutau. N-aveam cum să-i plătesc.

Jurnalistă: Unde i-aţi găsit? Cum aţi făcut recrutarea pentru...

Liviu Dragnea: Un prieten tânăr de-al meu, mai tânăr, venea pe la mine cu soţia, frecvent. Cum veneau şi vin în continuare mulţi. Mai făceam un grătar, mai vorbeam. Şi eu tot găteam. Şi a zis, nu vreţi să începeţi? Să încercăm măcar. Băi, omule, cum să apar eu pe youtube, pe tiktok.

Jurnalistă: Dar aţi făcut succes.

Liviu Dragnea: De ce nu? Şi am încercat. Şi a adus trei copii, 20-21 de ani, care m-au ajutat cu filmatul, cu postarea pe tiktok. Că nu mă pricep.

Jurnalistă: Deci aţi învăţat şi câte ceva despre cum să postaţi.

Liviu Dragnea: Da. Şi a ajuns în număr trei în trendul naţional pe youtube. Şi pe tiktok sărise de 36 de milioane de vizualizări în vreo două luni. Şi într-o dimineaţă au venit toţi, inclusiv cu prietenul meu, şi mi-au spus că nu mai pot, pentru că cu trei zile înainte, vineri noaptea, la 10 le-au tăiat la toţi cauciucurile în acelaşi minut.

Jurnalistă: Celor care... băieţilor care v-ajutau cu filmuleţele?

Liviu Dragnea: Şi dimineaţa la 5 au fost sunaţi toţi, în acelaşi timp, să înceteze cu filmarea şi colaborarea cu mine, dacă nu vor să păţească ceva mai rău decât tăiatul cauciucurilor.

Jurnalistă: Dar cine i-a ameninţat?

Liviu Dragnea: Cine putea s-i ameninţe?

Jurnalistă: Nu ştiu.

Liviu Dragnea: Nici eu nu ştiu.

Jurnalistă: Aţi aflat? Adică măcar aţi încercat să aflaţi, că totuşi e o ameninţare.

Liviu Dragnea: Este foarte gravă şi m-a durut foarte mult. Totuşi sunt nişte copii care nu au făcut nimic, doar au filmat şi au pus pe tiktok. S-au speriat părinţii foarte mult. Ei s-au speriat. Adică au fost foarte marcaţi. Şi eu n-am vrut să-i mai expun. Cine putea să facă asta? Clanuri?! Ce treabă aveau? Instituţii publice, nu? Care lucrează în domeniul ăsta. De ce?

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor