Lasconi, către Ciolacu: Cum funcţionează justiţia în dosarul Buzatu? Dar în dosarele Revoluţiei, Mineriadei, 10 august, Colectiv?!

Elena Lasconi
Ana
26.10.2024

Preşedinta USR Elena Lasconi a lansat un atac dur la adresa premierului PSD Marcel Ciolacu după ce o instanţă de judecată a "dinamitat" dosarul penal deschis împotriva baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu.

"Domnule Marcel Ciolacu, aşa funcţionează Justiţia, cum spuneţi dumneavoastră? O ţară întreagă a văzut cum un baron PSD umbla în portbagaj cu peste un milion de lei, a văzut cum un angajat al statului se plimba cu o avere în maşină. O ţară întreagă s-a revoltat văzând imagini clare cu domnul Buzatu care se plimba în maşină cu banii care ar fi ajuns pentru masa caldă a 80.000 de elevi în ziua respectivă. Acum, Justiţia - care funcţionează şi trebuie lăsată în pace, cum spune Marcel Ciolacu, ne spune că nu e chiar cum am văzut. Şi nu printr-o decizie a unui judecător, ci printr-un artificiu de procedură", a declarat Elena Lasconi.

În continuare, prezidenţiabila USR i-a adresat o serie de întrebări contracandidatului său de la PSD: "Domnule Ciolacu, cum a funcţionat în acest caz, unde este dreptatea aici? Ce anume funcţionează dacă după 35 de ani Dosarul Revoluţiei încă se tot plimbă între instanţe? Despre cel al Mineriadei mai vorbim? 10 august? Colectiv? "

Şefa USR i-a transmis lui Marcel Ciolacu că din aceste motive este nevoie de reformă în Justiţie.

"Să lăsăm oamenii de bună-credinţă din sistem să-şi facă treaba, să premiem profesioniştii şi să-i scoatem din schemele dubioase pe cei care murdăresc ideea de justiţie şi de dreptate. Eu vreau ca la finalul acestui an să decidem pe ce drum o ia România: pe calea justiţiei care funcţionează cum zice Ciolacu sau avem şi noi parte de dreptate pe bune după 35 de ani?", a conchis Elena Lasconi.

Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri că rechizitoriul procurorilor DNA în cazul Buzatu a fost întocmit nelegal. Instanţa a eliminat toate înregistrările efectuate în timpul anchetei de către omul de afaceri Emil Savin şi un angajat al acestuia, Iulian Bârzu, precum şi declaraţia unei martore. În prima instanţă, Tribunalul Vaslui hotărâse eliminarea doar a câtorva dintre înregistrări. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor