Moment penibil la televiziunea rusă: Ne-am mutat înapoi pe malul stâng al râului Nipru pentru că e mai înalt?

Olga Skabeyeva (twitter.com)
Andrei Popescu
10.11.2022

Jurnalistul BBC Francis Scarr a relatat, pe contul său de Twitt, un moment penibil la televiziunea de stat rusă, când s-a încercat explicarea retragerii trupelor ruseşti de pe malul vestic al Niprului.

Jurnalista Olga Skabeieva - cunoscută ca Păpuşa de fier a preşedintelui Vladimir Putin - îl întreabă pe un invitat dacă retragerea din Herson s-a făcut pe poziţii mai favorabile:

“Ne-am mutat înapoi pe malul stâng al râului Nipru. Am dreptate să cred că este mai înalt decât malul drept?”, a întrebat Skabeieva.

Totuşi, Scarr menţionează în postarea sa că, de fapt, malul este “mai jos”.

Generali ruşi au anunţat miercuri că forţele ruse se vor retrage din Herson, în ciuda faptului că preşedintele rus Vladimir Putin a anexat regiunea - pe care nu o controlează - în urmă cu aproximativ o lună.

Canale asociate cu trupele de ocupaţie ale Rusiei au transmis că în regiune are loc o retragere din unele zone după “lovituri masive ale inamicului”. Un important canal rusesc, Telegram, a raportat că “a avut loc o retragere pe poziţii de rezervă”, în apropierea oraşului Snihurivka, care se află în regiunea vecină Nikolaev.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a anunţat miercuri că Rusia “este gata să negocieze” cu Ucraina.

Totuşi, Kievul a răspuns apelului Ministerului rus de Externe afirmând că consideră că încercările repetate ale Rusiei de a o invita la negocieri reprezintă o “perdea de fum” pentru a câştiga timp şi a schimba situaţia în favoarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor