Medic militar chirurg a recunoscut la DNA 29 de fapte de mită. Lua bani, bijuterii şi alte produse de la pacienţi

Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)
Ana Ion
28.06.2024

Medicul militar chirurg Florin Săvulescu, fost şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti, a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul în care era acuzat de luare de mită.

Este vorba de un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru 29 de fapte de luare de mită, după ce a primit bani, bijuterii şi alte produse pentru a realiza intervenţii chirurgicale sau examinări. Săvulescu a acceptat să fie astfel condamnat la închisoare cu suspendare.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

"În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la 29 persoane (foşti inculpaţi şi suspecţi în cauză), cu titlul de mită, foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 4.750 euro şi 28.050 lei), bijuterii în valoare de 6.515 lei şi alte produse, în legătură cu intervenţii chirurgicale (printre care şi gastrectomie longitudinală – Gastric Sleev, în termeni populari 'micşorare de stomac') şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor persoane apropiate.

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani şi interzicerea unor drepturi printre care şi cel de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti, între altele, cu propunerea de a se dispune, alăturat confiscării speciale a sumelor obiect al infracţiunii de corupţie, şi confiscarea extinsă a sumelor de 31.480,64 lei, 113.828,75 euro şi 30.000 usd stabilite a avea caracter nejustificat, ce au fost depuse/transferate în contul unic prev. de art. 27 din Legea nr. 318/2015 deschis de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, respectiv în subconturile bancare deschise la o unitate bancară, pe numele inculpatului şi la dispoziţia organelor judiciare"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor