Managerul Spitalului Athena şi şefa de laborator, reţinuţi pentru trafic de ovule

(photos.com)

în urma audierilor prelungite din noaptea de joi spre vineri de la sediul DIICOT, procurorii din Timişoara i-au reţinut joi noapte pentru 24 de ore pe managerul Spitalului privat Athena din Timişoara, Konstantinos Giatras, şi pe şefa de laborator, Pappa Cherachlea, ambii cetăţeni greci, pentru trafic de ovule.

Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar vor mai fi cercetaţi în stare de libertate trei medici şi o asistentă.

Ca urmare a percheziţiilor de la Spitalul privat Athena din Timişoara, au fost audiate joi după amiază şase persoane: managerul Spitalului privat Athena din Timişoara, şefa de laborator, trei medici şi o asistentă în dosarul privind traficul de ovule. Cele trei cadre medicale ar fi plătit unor studente câte 300 de euro pentru a le fi prelevate ovule, care ajungeau la unele cupluri din străinătate ce nu puteau avea copii. Aceste cupluri, la rândul lor, plăteau pentru fertilizarea în vitro câte 4.000 de euro.

Procurorul-şef al DIICOT, Mircea Andreş a confirmat că se fac cercetări în dosar cu privire la traficul de ovule recoltate în schimbul unor sume de bani şi cu privire la implicarea unor mame-surogat. Andreş a negat, însă, existenţa unor date care să arate că medicii de la Athena vindeau şi material genetic rezultat în urma unor fertilizări, fără ca pacientul să ştie acest lucru.
Acesta nu este primul incident în care este vizat Spitalul Athena, unitatea medicală fiind implicată într-un scandal şi în luna octombrie 2013, când procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au făcut percheziţii ce au fost bazate pe suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu s-au făcut, pentru care au încasat apoi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Spitalul Athena, care a fost inaugurat în anul 2010, este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară, pentru a cărui amenajare s-au făcut investiţii de peste 12 milioane de euro. În cadrul spitalului funcţionează şi o clinică de obstetrică şi ginecologie. Spitalul are o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi poate asigura anual 4.000 de intervenţii chirurgicale şi 5.000 de naşteri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne