„Sinteza zilei” sare calul. Un invitat al emisiunii recurge la tentativă de suicid după un dialog cu Gâdea

Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla
Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla (Epoch Times România)

„Sinteza zilei”, emisiunea realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, "a depăşit orice limită admisibilă unui program de televiziune" atrage atenţia pe contul său de Facebook membrul CNA, Narcisa Iorga, explicând cum emisiunea lui Gâdea a indus într-un om ideea de suicid.

"Aseară, în cadrul interviului pe care Mihai Gâdea îl realiza cu Adrian Zglobiu, persoana care l-a scuipat pe preşedintele Băsescu în ajunul alegerilor, directorul Antenei 3 a spus:

Mihai Gâdea: Domnule Zglobiu, din momentul în care aţi fost ameninţat de organele statului, de cei din serviciile secrete, de cei de la protecţie şi pază, cum ne-aţi spus dumneavoastră sau de deţinuţii din închisoare, că veţi fi aruncat în închisoare la Poarta Albă şi acolo veţi fi violat, v-au trecut prin minte gânduri de sinucidere sau ceva de felul acesta?

Astăzi, când poliţia a venit la domiciliul lui pentru a-l duce la un spital de psihiatrie, Adrian Zglobiu a avut o tentativă de suicid", derulează Narcisa Iorga firul evenimentelor, menţionând că i-a înaintat Laurei Georgescu, preşedintele CNA, o autosesizare pentru analiză urgentă a situaţiei, chiar în şedinţa de mâine.

Narcisa Iorga se arată rezervată în privinţa "receptivităţii" Laurei Georgescu faţă de semnalarea ei, având în vedere că, în repetate rânduri, preşedinta CNA a închis ochii la neregulile din Antene sau s-a mulţumit să sancţioneze în extremis, posturile lui Dan Voiculescu, fondatorul USL-lui, cât se poate de blând, aplicând standarde duble în ceea ce priveşte sancţiunile pentru televiziuni.

Dna Iorga reaminteşte că CNA nu a amendat Antena 3 pentru 15-16 ediţii ale unor emisiuni în cadrul cărora s-a folosit limbaj injurios, s-au proferat ameninţări, s-au adus ofense unor persoane, şi au fost date pe post informaţii neadevărate în timp ce Naşul TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o singură emisiune, o frază.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Zgolobiu, personajul "ameninţat de organele statului", reamintim că respectivul l-a scuipat pe Traian Băsescu în faţă, în urmă cu patru zile. După incident, bărbatul a fost imobilizat imediat de către ofiţerii SPP şi a fost reţinut de IPJ Constanţa pentru infracţiunea de ultraj. Zglobiu a fost eliberat după 24 de ore iar luni Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva sa, motiv pentru care Zglobiu va fi cercetat pentru ultraj de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne