Managerul unui spital privat din Timişoara, suspectat de trafic de ovule

Procurori DIICOT şi poliţiştii fac, joi, percheziţii la un spital privat din Timişoara, întrucât managerul spitalului, şefa de laborator - ambii cetăţeni greci -, precum şi un medic specialist în fertilizare în vitro sunt suspectaţi de trafic de ovule.
(photos.com)
Flori Mladin
29.05.2014

Procurori DIICOT şi poliţiştii efectuează joi percheziţii la un spital privat din Timişoara, întrucât managerul spitalului şi şefa de laborator - ambii cetăţeni greci -, precum şi un medic specialist în fertilizare în vitro - cetăţean român- sunt suspectaţi de trafic de ovule.

Conform unor surse judiciare, aceştia sunt cercetaţi pentru trafic de ovule şi urmează să fie audiaţi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara.

Cele trei cadre medicale ar fi plătit unor studente câte 300 de euro pentru a le fi prelevate ovule, care ajungeau la unele cupluri din străinătate ce nu puteau avea copii. Aceste cupluri, la rândul lor, plăteau pentru fertilizarea în vitro câte 4.000 de euro.

Totodată, în acelaşi dosar sunt cercetate şi 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie inseminate cu ovulele fecundate, potrivit surselor citate.

Acesta nu este primul incident în care este vizat Spitalul Athena, unitatea medicală fiind implicată într-un scandal şi în luna octombrie 2013, când procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au făcut percheziţii ce au fost bazate pe suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu s-au făcut, pentru care au încasat apoi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor