Braşov: Copil de 9 ani a murit acasă, după externarea din spital

Aparatură medicală
Aparatură medicală (Epoch Times România)

Tragedie în Săcele, judeţul Braşov. După ce medicii l-au trimis acasă acum două zile, un băiat de 9 ani din judeţul Braşov care suferea de mai multe afecţiuni a decedat azi dimineaţă. Pe biletul de externare al copilului, cadrele medicale au scris că starea lui generală este bună.

Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, a declarat că a fost deschisă o anchetă la sesizarea unei familii din Săcele. Un copil de nouă ani a murit acasă, joi dimineaţă, după ce a fost internat în spital şi apoi externat, cadrele medicale susţinând că acesta se simte bine.

În perioada 5 şi 12 mai, copilul a fost internat în două unităţi spitaliceşti din judeţul Braşov fiind diagnosticat cu varicelă, glicemie foarte ridicată şi obezitate.

Ultima dată, băiatul de 9 ani a fost trimis acasă de la Spitalul de Boli Infecţioase, având "stare generală bună".

Copilul a murit joi dimineaţă iar părinţii acestuia au sesizat imediat Poliţia Braşov, care a început o anchetă în acest caz.

Referindu-se la acest caz, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu, a afirmat, joi, că "este foarte clar că a fost o neglijenţă din partea medicului curant".

"Aici în cazul acesta este foarte clar că a fost o neglijenţă din partea medicului curant. Cred că investigaţiile nu s-au făcut complet. Cred că este vorba clar de un malpraxis, că nu se poate întâmpla un astfel de eveniment, doar că pacientul nu a fost corect investigat. A-l trimite acasă, se întâmplă frecvent acest lucru, sunt superficiale de multe ori investigaţiile în spital. Cred că de data aceasta trebuie să răspundă cineva", a afirmat Vasile Barbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne