Maestrul Li Hongzhi, fondatorul Falun Gong, castiga Premiul de Lider Spiritual Remarcabil

Dnul Li Hongzhi, fondatorul Falun Gong, a primit premiul special de Lider Spiritual Remarcabil si este apreciat pentru contributiile sale aduse la imbunatatirea moralitatii si promovarea pasnica a culturii traditionale chineze. (The Epoch Times)
Epoch Times România
29.09.2009

BALDWIN PARK, California — O sala plina cu peste 200 de aparatori si sustinatori ai drepturilor omului s-a alaturat in 26 septembrie 2006 ceremoniei organizate de Fundatia pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific pentru a premia eforturile a noua persoane in domeniul drepturilor omului.

Opt premii au fost acordate unor persoane pentru munca lor deosebita in domeniul drepturilor omului. Printre castigatori au fost pastorul Eddie Romero, care a fost arestat in China in timpul Jocurilor Olimpice din 2008 pentru ca a protestat impotriva abuzurilor comise de guvernul chinez impotriva drepturilor omului; Chris Wu, presedintele Guvernului Interimar Chinez; Wu Gan, un binecunoscut utilizator de Internet care a ajutat la expunerea incercarii de viol de catre oficiali guvernamentali chinezi a dnei Deng Yujiao; si dr. Yang Jianli, un castigator in 2005 care se afla in inchisoare in momentul primirii premiului sau. Dr. Yang a fost arestat in China in 2002 pentru ca a ajutat sindicatele muncii sa utilizeze strategii de lupta pasnica.

De asemenea, premiul special de Lider Spiritual Remarcabil a fost oferit domnului Li Hongzhi, fondatorul practicii spirituale Falun Dafa, pentru contributiile sale aduse la imbunatatirea moralitatii si promovarea culturii traditonale chineze. Aceasta numire a fost anuntata in 24 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Fundatia pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific.

Pastorul crestin Eddie Romero a declarat in legatura cu premiul dnului Li Hongzhi, “Ei bine, cred ca este minunat ca suntem impreuna in aceeasi tabara. A fi capabil sa infrunti impreuna China pentru metodele sale opresive, cred ca este un lucru puternic. Sunt incantat ca pot sta aici si sa primesc premiul alaturi de liderul Falun Gong, deoarece inca o data, ne aflam in aceeasi tabara in aceasta problema si pentru mine este important ca stam umar la umar… Eu nu sunt membru al Falun Gong si stiu ca dansul nu este crestin, dar impartasim acest lucru impreuna deoarece suntem surori si frati fie ca e vorba de practicanti Falun Gong sau Crestini.”

Dr. Yang Jianli a declarat: “Sunt bucuros ca dnul Li Hongzhi a castigat acest premiu si cred ca il merita. In ultimii 10 ani, Falun Gong a reprezentat cel mai persecutat grup in China si din momentul in care guvernul chinez a lansat persecutia impotriva practicantilor Falun Gong, acestia au lucrat din greu pentru a trece de blocada informationala ridicata de guvernul chinez, printre alte actiuni. Ei au lucrat indeaproape cu alti activisti pentru drepturile omului… Cred ca dnul Li merita acest premiu.”

Fundatia pentru Drepturile Omului Asia-Pacific a fost infiintata in Noua Zeelanda si s-a mutat la Los Angeles in iunie 2008. Are mai multe filiale in Hong Kong, Noua Zeelanda, Australia, Japonia si in cateva tari europene.

Dl Zheng Cunzhu, unul dintre administratorii Fundatiei pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific si oficial al Camerei din Los Angeles a Partidului Social Democrat Chinez a declarat ca persecutia desfasurata de partidul comunist chinez impotriva Falun Gong dureaza de peste 10 ani dar practicantii Falun Gong, sub indrumarea Mastrului Li Hongzhi, au raspandit Falun Gong in intreaga lume in timp ce rezista pasnic impotriva persecutiei.

D-l Liu Yinquan, un alt administrator al Fundatiei pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific si secretar al Partidului Social Democrat Chinez a declarat: “Adevar - Bunatate - Toleranta este un princpiu universal. In China sunt o multime de probleme legate de standardul moral corupt al oamenilor si de faptul ca acestia nu mai cred in Autoritatea Divina. Cand nu mai cred in aceasta autoritate, oamenii indraznesc sa comita tot felul de fapte rele. Decernam premiul Mastrului Li, sperand ca aceasta va incuraja oamenii sa dea ascultare principiilor Adevar Bunatate Toleranta. Atunci cand standardul moral al oamenilor se va imbunatati, pacea se va instaura in lume.”

Domnul William Mei, director executiv al Fundatiei pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific, a declarat: “In ultimii cativa ani, Fundatia pentru Drepturile Omului din Asia-Pacific a premiat peste 20 de persoane din regiunea Asia-Pacific. Printre ei se numara dnul Wei Jingsheng care a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, dr. Wang Bing Zhang si Hu Jia, care este afla in prezent inchis in China.”

Anul trecut fundatia a oferit un premiu lui Dalai Lama, precum si congressmanului american Dana Rohrabacher pentru devotamentul sau fata de drepturile omului din Asia.

Istoric:

Falun Gong, cunoscuta si sub numele de Falun Dafa, este o disciplina spirituala traditionala chineza pentru minte si corp. Practica implica miscari lente si gratioase, precum si meditatie. Este usor de invatat si fara taxe. Principiile sale se bazeaza pe Adevar, Bunatate si Toleranta. Practica a fost prezentata publicului in China in anul 1992 si s-a raspandit rapid de la om la om pe tot intinsul Chinei si peste granite. Astazi Falun Gong este practicat de peste 100 de milioane de oameni in peste 100 de tari. Invataturile Falun Gong sunt disponibile in peste 30 de limbi.

Pe 20 iulie 1999 Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat o persecutie brutala impotriva Falun Gong. Inca de la inceperea persecutiei, practicantii Falun Gong din intreaga lume au luat atitudine spunand in mod constant adevarul despre Falun Gong si scotand la lumina zilei crimele PCC in efortul lor de a pune capat persecutiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor