Lui Victor Ponta îi este teamă doar de El Însuşi

Invitat luni în studiourile televiziunii prietenului său, Sebastian Ghiţă, Premierul Victor Ponta a declarat că singurul candidat la alegerile prezidenţiale de care trebuie să teamă este el, în sensul de a nu face greşeli foarte mari în cadrul campaniei electorale.
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
26.08.2014

Invitat luni în studiourile televiziunii prietenului său, Sebastian Ghiţă, Premierul Victor Ponta a declarat că singurul candidat la alegerile prezidenţiale de care trebuie să teamă este el, în sensul de a nu face greşeli foarte mari în cadrul campaniei electorale.

Autor a numeroase gafe politice, precum plimbarea cu barca la inundaţiile din Teleorman, adresare apelativului "Fă" ministrului Doina Pană, pozele cu Ianukovici şi Vladimir Putin la Soci în plină criză a Ucrainei şi la scurtă vreme după reţinerea directorului liceului cu predare în limba română din Tiraspol etc., furtul de like-uri de la Simona Halep, Ponta a afrimat că nu are a se teme decât de el însuşi:

"De mine trebuie să mă tem cel mai tare, să nu fac greşeli foarte mari", a declarat premierul, luni, la România tv.

Întrebat dacă a învăţat din experienţa de prezidenţiabil a lui Mircea Geoană - cel care a pierdut alegerile după o vizită pe furiş, în toiul nopţii la Sorin Ovidiu Vîntu - Ponta a replicat: "Am învăţat din experienţa tuturor. Am fost şi în campania domnului Năstase (condamnat la închisoare de două ori n.r.) şi în campania domnului Geoană. Am văzut şi am trăit direct lucruri şi, evident, ca şi candidat faci greşeli, problema e să nu faci greşeli fundamentale. În rest, cred că v-am mai răspuns, cu siguranţă cel mai greu contracandidat pentru mine ar fi fost Crin Antonescu. Oricine va intra în turul II va fi un candidat puternic pentru că va încerca să mobilizeze votul negativ'', a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a mai explicat că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, el este avantajat de faptul că în ultimii 14 ani a fost tot timpul în atenţia a mass-media, a adversarilor politici şi a instituţiilor statului.

"Pe mine m-a controlat ANI, m-au controlat toate instituţiile. (...) Nu mai e nimic de când m-am născut, nu ştiu, din clasa a I-a şi până azi, bun şi rău despre mine. Pot să bag mâna în foc.", a afirmat premierul, lăsând să se înţeleagă că nu are "nimic ascuns".

Spusele sale ar putea fi însă contrazise de DNA. Reamintim că, potrivit unui Raportul al Inspecţiei Judiciare având nr. 7/IJ/DIJ/2014, în perioada 2009-2013 la Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţiei au fost înregistrate un număr de 19 cauze în urma cărora Victor Ponta a fost cercetat pentru comiterea unor fapte penale. Dintre acestea, 14 au fost soluţionate cu netrimiterea în judecată, însă 5 dosare sunt încă în curs de soluţionare, despre aceste dosare neştiindu-se încă prea mult.

Deja mânjit de asocierea cu baroni locali precum Duicu, care ar fi făcut trafic local în biroul său, Bunea Stancu, căruia Ponta i-ar fi dat în administrare, printr-o OUG adoptată în 2013, 2800 ha de teren, şi de implicarea în celebrul dosar ASF, premierul s-ar putea trezi, în prag de alegeri cu propriile sale dosare pe rol.

Două dintre aceste dosare sunt cele privind câştigurile obţinute de fostul său coleg de facultate, Dan Şova, în relaţie cu complexele energetice Turceni şi Rovinari. Valoarea respectivelor contracte ar fi crescut spectaculos după ce V. Ponta a devenit partener senior al bunului său prieten şi coleg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor