Premierul Ponta, aplaudac la Soci

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Pe contul de Facebook al premierului Ponta au început să apară fotografii de la Soci, unde se desfăşoară cele mai scumpe - şi printre cele mai criticate - Jocuri Olimpice din istorie. Deschizând pagina de Facebook a premierului, prima fotografie care te întâmpina este cea a cuplului V.V. Ponta - Daciana Sârbu, în tribunele de la Soci, aplaudând.

"Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, au salutat din tribune delegaţia României, care a avut-o în frunte pe schioarea Eva Tofalvi, în cadrul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de Iarnă de la Soci." a explicitat conţinutul deja explicit al fotografie echipa premierului, îndeobşte cunoscută că "echipa V.P."

Fotografiile au început să apară încă de aseară, când a avut loc megalomanica deschidere a jocurilor olimpice, în timpul căreia, la un moment dat, deasupra tribunelor au strălucit "fastuos" secera şi ciocanul comuniste.

Imediat după încheierea festivităţilor, premierul a participat la dineul oferit de preşedintele Vladimir Putin. Echipa V.P. ar fi postat fotografii cu Ponta la dineu, alături de preşedintele Ianukovici al Ucrainei, acuzat că-şi vine ţara către ruşi şi de reprimarea violenta a manifestanţilor pro-europeni şi la doi paşi de permierul Bulgarie, Plamen Oreşarski, al cărui nume este asociat de cetăţenii ţării sale cu apărarea intereselor Mafiei şi corupţie la cel mai înalt nivel. În preajma lui Ponta apare şi un oficial din Coreea de Nord, ţara lagărelor de concentrare, cunoscută pentru politica sa dictatorială şi profundul dispreţ faţă de drepturile omului. Pozele au fost şterse după ce premierul a fost ironizat pe Facebook pentru anturajul "select" în care s-a învârtit.

Printre personalităţile "marcante" în compania cărora s-a bucurat de dineu premierul s-au numărat şi: Alexandr Lukaşenko, dictatorul Belarusului, Xi Jinping, preşedintele Chinei comuniste, ţara pentru care Ponta a dat jos în noiembrie steagurile UE şi NATO în "onoarea" premierului chinez venit la Bucureşti şi, bineînţeles, Vladimir Vladimirovici Putin, conducătorul imperiului rus.

La ceremonia de deschidere au fost invitaţi 70 de şefi de stat şi numeroase alte personalităţi. Au ales să nu participe, pentru a-şi arăta dezacordul faţă de încălcările drepturilor civile comise de regimul Putin. Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţeni, preşedintele SUA, Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, preşedintele Franţei Francois Hollande, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, cancelarul german Angela Merkel etc. etc. etc.

Prin participarea sa la Soci, consideră opoziţia şi analiştii, Ponta îşi întăreşte, dacă mai era cazul, opţiunea Pro-Est, anturându-se cu dictatorii ţărilor bănuite de comunism sau autocraţii corupte. Cu toate acestea gestul este şi o palmă pe obrazul moldovenilor de peste Prut.

Nu demult, premierul Ponta a anunţat un ajutor de 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare din Republica Moldova şi i-a cadorisit pe copiii moldoveni cu dvd-uri cu Tom şi Jerry. Semnificaţia gestului - şi-aşa considerat electoral la vremea cu pricina - cade complet în derizoriu odată cu vizita premierului la Soci.

Miercuri, Ion Iovcev, directorul liceului cu predare în limba română din Tiraspol tocmai a fost reţinut ilegal.

Joi, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care Federaţiei Ruse i se cere "să pună în aplicare pe deplin hotărârea Curţii Europene pentru Drepturile Omului care a decis ca Rusia a încălcat dreptul la educaţie în cazurile şcolilor cu predare în limba română aparţinând Republicii Moldova, situate în regiunea Transnistria."

Vineri, premierul V.V. Ponta aplaudă spectacolul roşu regizat de V.V Putin la Soci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne