Liga I. FCSB şi CFR Cluj s-au anulat reciproc în derby-ul de pe Arena Naţională! Declaraţiile celor doi antrenori

Formaţia pregătită de Anton Petrea a evitat in extremis o înfrângere în faţa campioanei CFR Cluj, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, reuşind să egaleze în minutele adiţionale prin Iulian Cristea (90 3).
FCSB - CFR Cluj 3-3 (1-2),  în etapa a 22-a a Ligii I de  fotbal.
FCSB - CFR Cluj 3-3 (1-2), în etapa a 22-a a Ligii I de fotbal. (FCSB/facebook)

FCSB şi CFR Cluj s-au întâlnit, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 22-a a Ligii I de fotbal.

Derby-ul mult aşteptat dintre două cele mai puternice echipe de la noi din campionat s-a terminat indecis, scor final 3-3 (1-2), cu multă şansă pentru gruparea pregătită de Anton Petrea care a reuşit să egaleze situaţia de pe tabela de marcaj electronică în minutele de prelungire, mai exact în ultima fază de joc a meciului.

Au marcat Octavian Popescu (24), Valentin Gheorghe (71) şi Iulian Cristea (90+3) pentru gazde, respectiv Gabriel Debeljuh (36, 40) şi Alexandru Chipciu (77) pentru oaspeţi.

"Cred că am avut o evoluţie bună, cel puţin repriza a doua nu cred că am dat prea multe şanse adversarului. Am primit două goluri din faze fixe şi un gol pe tranziţia negativă, care ne-au îngreunat jocul nostru. Am condus cu 1-0, după aia să te vezi condus cu 2-1 după două greşeli colective... Până la urmă mă bucură că am reuşit să revenim şi am pus sub presiune CFR-ul, am reuşit să egalăm, în repriza a doua şi iar am primit gol după o fază fixă, o fază norocoasă din punctul meu de vedere. E important că am reuşit să egalăm pe final şi suntem tot acolo unde eram înaintea jocului..

Eu cred că rămâne deschisă lupta pentru titlu, până la urmă au rămas tot zece puncte. Important este că de acum încolo fiecare joc pe care îl avem să-l câştigăm şi să sperăm că poate se vor mai încurca şi ei. Deşi la echipa pe care o au, la lotul pe care îl au, e destul de greu. Dar mai au jocuri destul de grele de disputat şi se poate întâmpla orice. " a declarat tehnicianul clubului din Ghencea, Anton Petrea.

Este pentru prima oară pentru campioana României, care venea după nouă victorii consecutive fără gol primit, când primeşte trei goluri într-un meci.

„E clar că, dacă spuneam înainte de meci că vom face egal, aş fi fost fericit. Dar când conduci cu 2-1 şi 3-2...cred că e prima oară în cinci ani când suntem egalaţi aşa. E normal că sunt trist şi supărat.

Fundaşul care intră acolo (n.r. Cestor) nu sare.. .Mă aşteptam ca un fundaş fresh să intre şi să dea în minge. Regret că am făcut acea schimbare. Sunt supărat pe toată lumea. Poate mă voi calma la rece şi voi aprecia mai mult un punct, dar victoria era senzaţională pentru noi.

Când dai 3 goluri pe terenul FCSB-ului şi nu câştigi, nu ajungi campion! Dacă vom continua aşa, titlul se va duce în altă parte!

FCSB arată foarte bine. Dacă s-ar termina campionatul azi, ar fi cinci puncte. Ne bate în două meciuri directe şi câştigă campionatul. De asta spun că ar fi trebuit să câştigăm azi.

E clar că FCSB are jucători extrardinari, le-aţi văzut calitatea. Intrarea lui Vinicius a adus un plus pentru ei. De la mijloc în sus, FCSB are 10 jucători excelenţi în lot”, a comentat la rândul său Dan Petrescu, potrivit Look.

CFR Cluj este lider în clasamentul Ligii 1, cu 58 de puncte, în timp ce FCSB este pe doi, cu 48 de puncte. Poziţia a treia este ocupată de FC Voluntari, care are 38 de puncte.

FCSB şi-a mărit seria de invincibilitate la 15 etape, în care are 12 victorii şi 3 egaluri.

În tur, CFR s-a impus cu 4-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport