Lăzăroiu: Înţeleg că e campanie, dar să discuţi despre autonomie şi suspendare, depăşeşte cu mult limita

Duminică, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că, deşi înţelege faptul că este campanie electorală, a aduce teme acum în discuţie teme precum suspendarea preşedintelui sau autonomia teritorială, într-un astfel de context regional, depăşeşte cu mult limita responsabilităţii politice.
Andrei Pricopie
07.09.2014

alte articole

Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)
Andrei Pricopie
07.09.2014

Duminică, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că, deşi înţelege faptul că este campanie electorală, a aduce acum în discuţie teme precum suspendarea preşedintelui sau autonomia teritorială într-un astfel de context regional depăşeşte cu mult limita responsabilităţii politice.

"Pot să înţeleg multe jocuri care se fac în campania electorală. Diversiuni, manipulări, înşelăciuni etc., asta e campania până la urmă. Dar să aduci în discuţie autonomia Ţinutului Secuiesc sau să iniţiezi suspendarea Preşedintelui României, parcă depăşeşte cu mult limita responsabilităţii politice. Cu atât mai mult cu cât marele vecin de la Răsărit ar profita acum de orice instabilitate sau criză politică din proximitatea Ucrainei", a remarcat Sebastian Lăzăroiu.

"Şi politicienii ăştia care au lansat temele se numesc "patrioţi" şi cer votul românilor", a mai adăugat fostul ministru al Muncii.

Amintim că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat vineri că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fostul premier a stabilit şi un calendar pentru demersul său - suspendarea se va face în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere la 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie mandatul.

În ceea ce priveşte tema autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, săptămâna trecută, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că proiectul de lege privind autonomia este finalizat.

Potrivit Hotnews, care a consultat proiectul în forma sa finală, rezultată după examinarea lui de către parlamentarii maghiari, documentul propune o formă radicală de autonomie pe criterii etnice, cu limba maghiară recunoscută oficial alături de cea română, cu simboluri şi cu instituţii proprii care să dea acte normative, să administreze patrimoniul şi bugetul public al aşa numitului Ţinut Secuiesc, ceea ce practic ar transforma regiunea într-un stat în stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor