Ponta „aruncă la coş” speranţele de autonomie ale maghiarilor

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Mult râvnita autonomie teritorială, pentru care se luptă de ani de zile politicienii maghiarii de la noi din ţară, se pare că nu se încadrează în planurile de viitor ale premierului Victor Ponta. Prezidenţiabilul PSD a declarat miercuri că nu va fi de acord cu adoptarea de către Parlament a proiectului privind autonomia, deşi nu a discutat încă cu liderii UDMR referitor la acesta.

Săptămâna trecută, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că proiectul de lege privind autonomia este finalizat, urmând ca în continuare să aibă loc o amplă şi profundă dezbatere publică.

"Proiectul autonomiei teritoriale este gata. Avem discuţii în interior în continuare, şi în momentul în care finalizăm discuţiile vom şi prezenta, dar e gata. E scris, urmează o dezbatere publică largă şi profundă. Eu am spus că nici acest proiect, nici alte proiecte similare, fără o amendare a Constituţiei, dar eu vorbesc despre o nouă Constituţie, nu au nicio şansă să fie adoptate, mai ales după decizia Curţii privind proiectul de revizuire a Constituţiei", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă a purtat discuţii cu liderii UDMR asupra proiectului privind autonomia, premierul Ponta a replicat : "Nu".

Întrebat dacă va fi de acord cu adoptarea de către Parlament a acestui proiect, Ponta a subliniat: "Nu. Cam cât de clar trebuie să vă răspund?".