Liberalii, supăraţi pe Ponta pentru elogiile aduse PCC - un partid responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni

Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013
Premierul Ponta primit cu onoruri la Beijing, 31. 08. 2013 (Facebook)

Aflat în vizită oficială la Beijing, premierul Victor Ponta a adus o serie de elogii Partidului Comunist Chinez pe care a spus că-l admiră pentru modul în care a condus poporul pe calea socialismului, fapt care i-a nemulţumit tare pe liberali. PNL i-a cerut premierului să retracteze declaraţia şi să prezinte scuze în mod public, căci afirmaţiile sale reprezintă "un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist".

"România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă", a declarat Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping, potrivit agenţiei de presă chineză Xinhua.

Premierul a adăugat că admiră eforturile ţării lor pentru "promovarea păcii în lume şi a dezvoltării", subliniind că ţara noastră va continua să sprijine ferm eforturile Chinei (expansioniste n.r.) de a-şi menţine suveranitatea naţională şi integritatea teritorială.

"Partidul Naţional Liberal îşi exprimă indignarea şi dezaprobă ferm această declaraţie iresponsabilă. De asemenea, PNL solicită premierului retractarea declaraţiei şi prezentarea de scuze în mod public. Este inacceptabil modul în care şeful Guvernului României tratează cu atâta lejeritate o chestiune sensibilă şi controversată. Credem că este inadmisibil ca în secolul XXI premierul României democratice să-şi afirme în mod deschis admiraţia pentru o mişcare totalitară, care a fost iniţiatoarea şi sursa de inspiraţie pentru numeroase crime, încălcări flagrante şi abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului", reiese dintr-un comunicat al PNL remis Mediafax şi semnat de consilierul preşedintelui PNL, Adrian Muraru.

Fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Adrian Muraru a catalogat aprecierile premierului Victor Ponta drept "un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist".

"Reamintim aici că Partidul Comunist Chinez este responsabil de trimiterea, în ultima jumătate de veac, a peste 50 de milioane de oameni în lagărele şi închisorile din China. De asemenea, amintim masacrul din Piaţa Tiananmen din iunie 1989 şi represaliile care au urmat, în care au fost ucise şi întemniţate mii de persoane, evenimente legate direct de deciziile Partidul Comunist Chinez. Astăzi, organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului identifică Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constantă a drepturilor omului în China", a subliniat Muraru.

Amintim în context că, în sistemul de lagăre negre ale Chinei, numite laogai, se află încarceraţi, la orice oră, în jur de 4.000.000. de oameni, în marea lor majoritate prizonieri de conştiinţă - creştini, tibetani, practicanţi Falun Gong (o practică spirituală bazată pe principiile adevăr, bunătate şi toleranţă) sau uiguri (minoritate etnică).

Patronat de Partidul Comunist Chinez, admirat de premierul Victor Ponta şi de PSD, sistemul foloseşte prizonerii la muncă forţată. Deţinuţii sunt obligaţi să muncească în condiţii foarte grele, peste 14 ore pe zi, primind mai nimic pentru munca lor. Banii sunt colectaţi de partid. La această formă de exploatare se adugă industria centrelor de spălare pe creier în care deţinuţii sunt internaţi împotriva voinţei lor, pentru a fi "re-educaţi". Practic, aceştia sunt îndoctrinaţi cu forţa de către partid, care percepe sume consistente de bani atât de la famiile victimelor, cărora li se promite eliberarea celor dragi, cât şi de la angajatorii celor închişi, taxaţi pentru "re-educarea" angajaţilor.

Cea mai gravă acuzaţie ce i se aduce Partidului Comunist Chinez lăudat de Ponta, este aceea că sprijină, conduce şi administrează recoltarea forţată de organe de la persoane aflată încă în viaţă.

Recoltarea forţată de organe

Numeroase investigaţii au relevat faptul că regimul chinez foloseşte prizonieri de conştiinţă pe post de donatori vii de organe. Aceştia sunt operaţi la comandă, iar organele lor sunt vândute pentru profituri imense, în timp ce "rămăşiţele umane" sunt incinerate pe ascuns.

David Kilgour, fost secretar de stat al Canadei pentru Asia Pacific, a efectuat o anchetă independentă, împreună cu celebrul avocat de drepturile omului, David Matas. Rezultatele anchetei lor, publicate în Raportul Kilgour-Matas şi apoi în cartea Recoltarea Sângeroasă, au stabilit că autorităţile chineze se fac vinovate de circa 47.000 de cazuri de recoltare forţată, anual, cu alte cuvinte, 47.000 de oameni sunt ucişi pentru ca organele lor să fie vândute pentru profit.

Prizonierii, care de multe ori nici măcar nu sunt judecaţi pentru vreo crimă, sunt ţinuţi într-un sistem de lagăre de muncă de pe lângă spitale militare (un caz notabil fiind cel al spitalului Sujiatun, care a fost însă evacuat după ce ştirea a apărut în mass-media).

Parlamentul European a adoptat în decembrie 2013 o rezoluţie care cere Chinei "încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonieri de conştiinţă”, precum şi o anchetă completă şi pedepsirea celor responsabili de astfel de practici inumane. Rezoluţia, adoptată de cele 28 de ţări membre ale UE, reflectă „profunda îngrijorare faţă de rapoartele persistente şi credibile de recoltare sistematică condusă de stat şi fără consimţământ, a organelor prizonierilor de conştiinţă din Republica Populară Chineză, inclusiv de la un număr mare de practicanţi Falun Gong, încarceraţi pentru convingerile lor religioase, precum şi de la membrii altor grupuri minoritare etnice şi religioase".

Vicepreşedintele Parlamentului European, Edward McMillan Scott, declara cu o zi înainte de adoptarea rezoluţiei: "Adevărul dureros este că din investigaţiile ulterioare, inclusiv cea făcută de mine, reiese că afacerea de transplant de organe din China depinde aproape în întregime de recoltarea organelor prizonierilor executaţi. Acest lucru este recunoscut de autorităţile chineze. Spun mereu că vor pune capăt acestui lucru. Dar în acest caz particular, deoarece practicanţii Falun Gong nu beau şi nu fumează, aceştia sunt ţinta predilectă a recoltării de organe. Numeroşii practicanţi Falun Gong - fostul Raportor Special asupra Torturii al Naţiunilor Unite, Manfred Novak, a estimat că două treimi din prizonierii care trec prin sistemul de reeducare prin muncă din China sunt practicanţi Falun Gong - sunt singurii supuşi la teste sistematice de sânge şi urină. Asta nu este pentru sănătatea lor, ei fiind non-persoane în China, deoarece regimul îi consideră un fel de ameninţare. Aceasta este o situaţie ciudată şi îngrozitoare. Am văzut o listă de peste 3.500 de astfel de prizonieri care au murit torturaţi. Am mai spus asta şi voi continua s-o spun, acest fapt constituie genocid conform articolului 2 al Convenţiei asupra genocidului".