Lasconi i-a recomandat lui Nicuşor Dan să candideze la preşedinţia ţării. Ce a răspuns primarul?

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Ana Ion
06.07.2024

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă, că actuala şefă a USR, Elena Lasconi, i-a spus că ar fi potrivit să candideze el la alegerile prezidenţiale, înainte ca ea însăşi să-şi asume această candidatură din partea USR.

Întrebat, la Prima TV, despre posibilitatea unei candidaturi în alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an, Nicuşor Dan a exclus categoric acest scenariu.

„Nicidecum (...) În momentul acesta, sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureştiului şi asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicuşor Dan citat de Ziare.com.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al răspuns: „Să reflectezi e una, să acţionezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureştiului şi asta e toată preocuparea mea”.

Edilul a mai precizat că are discuţii private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: „Privat există multe discuţii. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-şi anunţa candidatura la preşedinţie, a zis că aş fi potrivit să fac asta”.

Întrebat dacă există cea mai mică şansă să candideze la prezidenţialele din acest an, primarul general a afirmat: Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus. De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (...) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor