Klaus Schwab, Xi Jinping - frăţie mare la întâlnirea online a grupului Davos
alte articole
Cum reuniunea de la Davos a fost anulată pe fondul celei mai noi încarnări a virusului Wuhan în varianta Omicron, grupul globaliştilor de la Davos a decis să se reunească anul acesta online.
Klaus Schwab a făcut o scurtă declaraţie introductivă, în care a subliniat evoluţiile pe care grupul le are în vedere în viitor.
Citiți și Ce-i lipseşte "Marelui Reset" propus de Forumul Economic Mondial? Busola morală!
"În acest moment important văd mai multe priorităţi pentru agenda globalistă. Trebuie să continuăm să luptăm împotriva pandemiei globale, trebuie să revitalizăm economia globală şi să îi accelerăm tranziţia către NetZero. Trebuie să sprijinim biodiversitatea prin aplicarea de soluţii bazate pe natură şi să micşorăm diferenţele dintre săraci şi bogaţi pentru a obţine o dezvoltare mai sustenabilă."
După ce şi-a îndemnat colegii globalişti să „reducă diferenţa dintre bogaţi şi săraci”, Schwab l-a prezentat pe preşedintele chinez Xi Jinping, care a intrat direct în subiect, avertizând împotriva „avântării pe calea antagonismului ideologic şi a politizării problemelor economice, ştiinţifice şi tehnologice”.
China este acuzată că a permis virusului Wuhan să se extindă în afara ţării, generând o pandemie care a ucis peste 5 milioane de persoane şi cauzând pierderi economice masive. La începutul pandemiei, unele ţări - în general SUA sub administraţia Trump, Australia şi Marea Britanie - au cerut efectuarea unei anchete internaţionale independente care să verifice originea virusului Wuhan.
Regimul de la Beijing a răspuns cerând Occidentului să nu "politizeze" pandemia.
Liderul comunist chinez Xi Jinping a mai avertizat naţiunile împotriva "protecţionismului", a „hegemoniei şi a hărţuirii”, îndemnând ţările să coopereze către rezolvarea provocărilor globale.
Citiți și 100 de ani de crime odioase. Partidul Comunist Chinez la centenar
„Trebuie să renunţăm la mentalitatea Războiului Rece şi să căutăm o coexistenţă paşnică şi rezultate de tip win-win”.
„Lumea noastră de astăzi este departe de a fi liniştită. Abundă retorica ce stârneşte ura şi prejudecăţile. Actele de izolare, suprimare sau confruntare care decurg din acestea fac rău, nu în ultimul rând binelui, păcii şi securităţii mondiale”, a adăugat Xi Jinping.
„Protecţionismul şi unilateralismul nu pot proteja pe nimeni. În cele din urmă, ele rănesc atât interesele celorlalţi, cât şi interesele proprii. Chiar mai rele sunt practicile de hegemonie şi agresiune, care sunt contrare evoluţiei istoriei.”
Citiți și Parlamentul britanic, în unanimitate: Partidul Comunist Chinez comite un genocid în Xinjiang
Regimul comunist chinez a militarizat insule şi recifuri din Pacific, a impus un control draconic asupra dizidenţilor şi mass-media din Hong Kong, susţinând, în acelaşi timp un program de presiune asupra ţărilor care aleg să strângă cooperarea cu Taiwanul.
Citiți și Oficial chinez: credinţa în Marx mai bună decât "vrăjitoria" credinţei în religie
Xi Jinping a părut să sprijine ideea unui guvern mondial în paragraful său de încheiere:
„Economiile mari ar trebui să considere lumea ca o singură comunitate, să gândească într-un mod mai sistematic, să sporească transparenţa politicilor şi schimbul de informaţii şi să coordoneze obiectivele, intensitatea şi ritmul politicilor fiscale şi monetare, pentru a preveni o nouă prăbuşire a economiei mondiale. Principalele ţări dezvoltate ar trebui să adopte politici economice responsabile, să gestioneze deversările politice şi să evite impactul sever asupra ţărilor în curs de dezvoltare. Instituţiile economice şi financiare internaţionale ar trebui să-şi joace rolul constructiv pentru a pune în comun consensul global, a spori sinergia politicilor şi a preveni riscurile sistemice."
Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte
„Ar trebui să urmăm tendinţa istoriei, să lucrăm pentru o ordine internaţională stabilă, să susţinem valorile comune ale umanităţii şi să construim o societate cu un viitor comun pentru omenire, să respingem orice unilateralism, protecţionism, hegemonie sau politică de forţă”.