Iohannis: "Avem încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate"

Deşi avem încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate, "România este acum o democraţie consolidată", "un partener credibil, angajat în susţinerea statului de drept, în apărarea libertăţilor fundamentale şi în promovarea economiei de piaţă", a opinat Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

România are încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate iar continuarea reformelor este esenţială dacă se doreşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie care produce prosperitate pentru cetăţeni, a declarat marţi preşedintele Iohannis, la evenimentul de aniversare a 25 de ani de parteneriat între România şi Grupul Banca Mondială, relatează Agerpres.

"Dincolo de încărcătura simbolică a acestui moment aniversar, trebuie să recunoaştem că avem încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate. Cu siguranţă că puteam să valorificăm mai bine până la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam să utilizăm mai bine asistenţa pe care instituţii internaţionale, precum Banca Mondială, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Băncii Mondiale şi România este expresia unei colaborări ample, pe diverse domenii socio-economice, şi, totodată, reflectă o evoluţie complexă a rolului Băncii Mondiale în agenda de reformă a României", a susţinut Iohannis, în cadrul evenimentului ce a avut loc la Cotroceni.

Continuarea reformelor este esenţială dacă se doreşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie care produce prosperitate pentru cetăţeni, a mai precizat Iohannis, adăugând că reforma administraţiei publice şi îmbunătăţirea administrării fiscale sunt capitole importante în priorităţile României.

"Avem nevoie de o administraţie eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetăţenilor noştri. Apreciem contribuţia pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătăţirea calităţii actului de guvernare în România. Combaterea sărăciei şi promovarea unei creşteri incluzive reprezintă o altă prioritate a parteneriatului nostru cu Banca Mondială. Doar o Românie mai echitabilă şi mai prosperă pentru toţi românii poate fi o Românie mai puternică la nivel european şi global. Mai mult decât atât, sectoare esenţiale precum educaţia şi sănătatea reprezintă nucleul unei Românii mai performante", a precizat preşedintele.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a apreciat că parteneriatul cu Banca Mondială este unul de succes şi că instituţia financiară a fost alături de România încă din perioada de tranziţie la o economie de piaţă, a susţinut eforturile noastre de aderare la UE, dar şi agenda de post aderare şi cea de convergenţă.

Preşedintele a mai opinat că "România este acum o democraţie consolidată", "un partener credibil, angajat în susţinerea statului de drept, în apărarea libertăţilor fundamentale şi în promovarea economiei de piaţă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne