PNL, la atac: PSD-ALDE&Co intră în zodia disperării penale

PSD-ALDE&Co intră în zodia disperării penale, uzitând de singurul lucru pe care îl cunosc – atacuri mitocăneşti, acuză liberalii.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Ultimele declaraţii ale condamnatului penal Liviu Dragnea confirmă începutul unei campanii electorale în care PSD va evidenţia, din nou, ce-i mai rău în acest partid – enunţarea de acuzaţii dintre cele mai josnice, despre care ştiu că nu au suport real, dar enunţate cu un tupeu nemărginit, se arată într-un comunicat remis de liberali.

„Liviu Dragnea se înscrie în acelaşi registru ca cel din campania pentru alegerile prezidenţiale, când Klaus Iohannis era făcut traficant de copii, părinţii îi erau hăituiţi şi urmăriţi, iar în sediul PNL erau aruncate găini cu gâtul tăiat. Rănile se închid greu la PSD, iar Liviu Dragnea a fost, să nu uităm, şeful de campanie a lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Probabil de aici atacurile acestuia la adresa preşedintelui României.

În cazul lui Dragnea, proverbul "Hoţul strigă hoţii" s-a transformat în "Penalul strigă penalii", probabil deranjat teribil de certitudinea că un condamnat penal nu va putea ajunge prim-ministru. Aşa cum Victor Ponta n-a fost preşedinte într-o Românie europeană, într-o Românie normală, într-o Românie a bunului simţ, aşa nici Liviu Dragnea nu va fi premierul acestei ţări. Multiplele asemănări dintre cei doi – în război cu justiţia, mincinoşi, expresiile jignitoare, populişti – îi va lega şi în pierderea alegerilor”, acuză PNL.

Liberalii şi-au exprimat speranţa că aceste alegeri vor reprezenta un T0 al politicii româneşti, un punct în care vom scăpa, odată pentru totdeauna, de "personaje de tristă amintire" pentru politica românească: Ponta, Dragnea, Băsescu, Udrea, Tăriceanu.

„Condamnatul Liviu Dragnea are dreptate, totuşi, într-o privinţă: da, vom da socoteală pentru ceea ce facem. Pentru faptul că îl susţinem pe Dacian Cioloş şi îl vrem premierul României şi după alegeri, pentru faptul că nu vrem la putere o coaliţie anti-justiţie PSD-ALDE, pentru faptul că suntem partenerii preşedintelui Klaus Iohannis vom da socoteală în faţa românilor pe 11 decembrie.

La fel, PSD-ALDE în frunte cu Dragnea şi Tăriceanu vor da socoteală pentru blocarea politică a Justiţiei în Parlament şi păstrarea imunităţilor, pentru batjocura autostrăzilor demolate din cauza ambiţiilor electorale, pentru acţiunile de cenzură camuflate în Legea defăimării, pentru minciunile electorale sistematice prin care promit că ar da de la ei cetăţenilor ceva ce-i deja dreptul lor. Avem convingerea că socoteala pe care o vom da noi va fi aşa cum e mai bine pentru România: o majoritate formată în jurul PNL care să-l facă pe Dacian Cioloş premierul României şi după alegerile parlamentare”, se mai precizează în comunicatul PNL.