Muraru îl "mitraliază" pe Băsescu. A pus pe masă o "selecţie" de replici controversate ale fostului preşedinte

La scurt timp după ce Traian Băsescu l-a acuzat de "mârlănie" pe şeful statului Klaus Iohannis pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a ţinut să-i dea o replică dură liderului PMP.
IICCMER, conferinţă de presă susţinită de Andrei Muraru
IICCMER, conferinţă de presă susţinită de Andrei Muraru (Epoch Times România)

Pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii, deşi există o pancartă care cerea vizitatorilor să evite contactul cu opera lui Constantin Brâncuşi, preşedintele Klaus Iohannis a fost acuzat de predecesorul său Traian Băsescu de mârlănie. În replică, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a postat pe contul său de Facebook o selecţie de comentarii problematice făcute de fostul şef de stat.

"Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că Preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de "mârlănie" pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Totodată, fostul şef al statului se întreabă contrariat: "Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ?” Fără o selecţie subiectivă am putea fi convinşi de sinceritatea lecţiei de bune maniere transmisă de fostul preşedinte", a scris Andrei Muraru într-o postare intitulată "Limbajul şi acţiunea prezidenţiale".

Selecţia lui Muraru

1. O jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe Traian Băsescu cum vede Poliţia română. Răspunsul a venit prompt: "În orice caz, mult mai frumoasă decât tine" (2005).

2. Despre Lavinia Şandru: "Îi atrag atenţia că în politică e foarte uşor să ajungi pe centura politicii" (2005).

3. Despre ziaristul Ovidiu Zară: "Câte un găozar d'ăsta crede că ne poate întinde capcane în modul ăsta" (2006).

4. Către o jurnalistă despre care se ştia că e diagnosticată cu o maladie gravă: "Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spunem legat de povestea pe care aţi prezentat-o în prima pagină a ziarului de mâine!".

5. Către o ziaristă la Timişoara, care îi ceruse să explice cum s-a desfăşurat cursul de prim ajutor la care asistase: "Dacă te urci pe masă, îţi arăt ce-am învăţat" (2006)

6. Către ziarista Andreea Pană, care încerca să îi ia o declaraţie: "Păsărică, tu nu ai altă treabă?". După ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalistă "ţigancă împuţită" (2007)

7. Către o jurnalistă care întrebase despre rezultatul unei moţiuni de cenzură: "Sigur, vin direct în birou la tine să o facem" (2007).

8. Către un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: "Băi, caraghiosule!" (2009).

9. Despre Preşedintele Senatului de la acea vreme: "O să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate. Fiind al doilea om în stat, o să-i oferim o centură, să şi-o pună" (2009).

10. Către un lider politic, a cărui soţie îşi pusese capăt zilelor: "un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile" (2009).

"PS. Cred că orice preşedinte are premierul pe care îl merită. Astfel, între apelativul "ţigancă împuţită" şi "Fă, Doina!" găsesc o profundă legătură de stil", a adăugat Andrei Muraru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne