Legea lui Dragnea merge direct pe masa lui Iohannis. Cioloş nu are argumente să o atace la CCR

Deşi nu a fost deloc încântat de decizia Parlamentului de a elimina taxa radio-tv, principala sursă de finanţare a Radioului şi Televiziunii publice, şi a anunţat că ia în calcul să atace respectiva lege la CCR, premierul Dacian Cioloş nu poate face nimic - nu există argumente constituţionale în acest sens.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul a analizat legea promovată de liderul PSD Liviu Dragnea care vizează eliminarea a nu mai puţin de 102 taxe şi impozite nefiscale, inclusiv taxa radio-tv, dar nu a găsit argumente juridice să o atace la Curtea Constituţională, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Dacian Cioloş.

„Am analizat. Nu avem argumente constituţionale pentru a ataca astfel de decizii. O să trimitem, într-un fel sau altul, probabil, o notă către Parlament în care să explicăm care sunt problemele legislative, din punctul nostru de vedere, cu aplicarea acestei legi, pe care Parlamentul ar trebui să le clarifice în cel mai scurt timp, dacă doreşte să aplice aceste legi, pentru că despre asta e vorba acolo.

Dincolo de partea bugetară, de impactul bugetar de peste un miliard de lei, dincolo de asta, sunt câteva probleme juridice legislative care trebuie clarificate, inclusiv pentru radio şi pentru televiziune, pentru că altfel această lege sau nu poate să fie aplicată sau riscă să creeze mai multe probleme decât să rezolve”, a precizat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Sindicatele din mass-media au avertizat că, private de banii din taxa respectivă, TVR-ul şi Radioul Public vor sta cu mâna întinsă către bugetul de stat, ceea ce le va transforma în instrumente de propagandă politică.