Influenta chineza extinde persecutia in afara Chinei

Soarta a doi practicanti Falun Gong din Singapore se afla in mainile unui judecator care pana acum s-a aratat a fi neintelegator cu cauza lor. Erh Boon Tiong, un inginer, si Ng Chye Huay, o gospodina casnica, sunt judecati pentru afisarea unui banner vis-a-vis de ambasada chineza din Singapore. Politia sustine ca cuvintele scrise pe banner: “7.20 Opriti persecutia Falun Gong in China” au fost insultatoare si ar putea fi considerate drept hartuire a lucratorilor de la ambasada si a trecatorilor prin zona. De fapt, cuvintele comemoreaza ziua de 20 iulie 1999, ziua in care guvernul chinez a inceput persecutia impotriva Falun Gong.
Nu este prima data cand Singapore a manifestat ostilitate fata de practicantii Falun Gong care au cautat sa expuna persecutia pe care o sufera in mainile regimului comunist chinez. In ianuarie 2004, Cheng Lu Jin si Ng Chye Huay au fost acuzati cu adunare ilegala si distribuire de VCD-uri fara licenta. Cele doua femei au stat mai mult de un an in inchisoare.
Intr-adevar, multe tari asiatice sunt in special vulnerabile la presiunea Chinei. Ele par a se da bine pe langa guvernul chinez prin hartuirea, arestarea si incalcarea drepturilor practicantilor Falun Gong care actioneaza in spiritul legii in tarile lor.
Cambodgia, care beneficiaza mult de pe urma Chinei, i-a arestat si deportat pe Li Guojun si sotia lui, Zhang Xinyi, in august 2002, in ciuda faptului ca ei se aflau sub protectia Natiunilor Unite. China a fost un sustinator puternic al regimului Khmerilor Rosii care a ucis aproape 1.7 milioane de cambodgieni pana la sfarsitul anilor 1970.
Practica Falun Gong nu este ilegala in afara Chinei, desi probleme similare au avut loc in Tailanda, Franta, Islanda, Germania si in alte locuri incepand cu 1999. Fiercare natiune a demonstrat o dorinta de a se indeparta de legile sale sau legea internationala pentru a fi pe placul regimului comunist chinez.
Cetatenii chinezi incearca tot mai mult sa se rupa de tirania PCC, 13 milioane de chinezi renuntand la Partid de cand ziarul The Epoch Times a publicat seria de Noua Comentarii despre Partidul Comunist acum doi ani. Pentru binele lor si a suveranitatii lor nationale, indemnam Singapore si alte natiuni libere sa nu mai dea mana cu dictatura chineza corupta si sangeroasa.
Alan Alder este director executiv al Friends of Falun Gong, o organizatie din S.U.A. non-profit de drepturile omului, infiintata pentru a sustine libertatea de credinta a practicantilor Falun Gong.