Hibrizii om-animal în curs de fabricare. Genetica naşte controverse

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au început să creeze hibrizi om-animal, care ar putea face ravagii în societate dacă fenomenul ar scăpa de sub control. În ultimii zece ani descoperirile din domeniul modificărilor genetice le-au deschis cercetătorilor drumul spre o gamă largă de posibile experimente, însă domeniul este unul cât se poate de controversat.
Oameni, sau animale? (Flickr.com)
Epoch Times România
28.03.2014

Oamenii de ştiinţă din intreaga lume au început să creeze hibrizi om-animal, care ar putea face ravagii în societate dacă fenomenul ar scăpa de sub control. În ultimii zece ani descoperirile din domeniul modificărilor genetice le-au deschis cercetătorilor drumul spre o gamă largă de posibile experimente, însă domeniul este cât se poate de controversat.

În zilele noastre, tehnologia permite ca o mână de universitari să născocească noi forme de viaţă în confortul propriului lor subsol, în timp ce, din păcate, legile nu au reuşit să ţină pasul cu ritmul în care oamenii de ştiinţă au început să „se joace” cu creatiile lor.

La rândul lor, entităţile create nu sunt deloc ilegale, dar ar putea reprezenta un risc pentru societate în general. Nu se poate spune ce se va întâmpla în cazul în care aceste forme de viaţă se vor împerechea, de exemplu. Totusi, în ochii şi minţile oamenilor de ştiinţă poate fi văzută dorinţa a-şi elibera creaţiile în lume, un lucru care părea o fantezie cu puţin timp în urmă.

Pentru a da un exemplu concret, oamenii de ştiinţă au creat şoareci cu un cromozom uman artificial "în fiecare celulă din corpul acestora". Un astfel de act este lăudat ca un "progres" care ar putea duce la descoperirea unor remedii pentru o gamă largă de boli. Potrivit raportatelor de pe Lifenews.com, cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin au avut succes în transferarea de celule de la embrioni umani, în creierul de şoareci. Aceste celule au început să se dezvolte, iar în timp şoarecii au devenit mult mai inteligenţi.

Aceştia au arătat că sunt în stare să rezolve problema unui labirint simplu şi să înveţe semnale de condiţionare la un nivel mult mai ridicat, comparativ cu cei obişnuiţi.

Criticii au reacţionat rapid şi au pus întrebarea dacă nu cumva o practică de injectare a unor părţi umane în animale aduce mai multe riscuri decât beneficii.

Creşterea de organe umane în interiorul animalelor nu este science-fiction, ci a devenit şi ea o realitate. Oamenii de ştiinţă japonezi au început să folosească porci pentru a creşte organe umane în interiorul acestora. Întregul proces durează până la 12 luni.

Thetruthwins.com s-a grăbit să sublinieze că, odată ce un organ uman a început să crească în interiorul unui porc, acesta nu mai este 100% porc. Dacă urmărim această logică, atunci nici organul uman care creşte în interiorul porcului nu poate fi perceput ca 100% uman, după ce s-a dezvoltat în interiorul unui animal. Beneficiarii unor astfel de organe vor permite ca părţi hibride om-animal să fie introduse în interiorul organismelor lor.

Consecinţele creării unor astfel de hibrizi ar putea constitui un pericol pentru societate. Cu toate acestea, partea poate cea mai neliniştitoare este faptul că nu se ştie ce se poate întâmpla dacă hibrizii scapă de subcontrolul laboratoarelor, sau dacă ajung în laboratoarele Armatei.

Despre cunoaşterea efectelor pe termen lung asupra sănătăţii celor care acceptă organe-hibrid transplantate, nici nu poate fi vorba, iar despre implicaţiile mai largi ale unor asemenea acte de masă (în ceea ce priveşte procreerea, de exemplu) nici atât.

Un alt aspect care trebuie discutat este faptul că cele mai multe ţări nu au legi care să reglementeze creaţiile de acest gen, ceea face ca asemenea entităţi să poată fi create liber. În plus, nu este stabilită nicio sancţiune pentru eventualitatea în care fiinţa ar deveni un pericol social. Florida este deja invadată de pitoni uriaşi, Marea Britanie de şobolani imenşi care sapă prin beton pentru a ajunge la mâncare, în casele oamenilor. Imaginaţi-vă că aceştia ar fi dotaţi cu inteligenţă umană...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor