Despre doamna Gaga, vomă, Alexei Dughin şi timpurile grele ce stau să vină

"Lady" Gaga
"Lady" Gaga (Pascal Le Segretain/Getty Images)

Într-un show live de peste weekend, în timp ce marea celebritate “lady” Gaga, producea pe scenă o “melodie”, o asistentă care se afla în imediata apropiere a “artistei”, începe să vomeze (introducându-şi degetele pe gură de mai multe ori), pe ilustra celebritate. Până la catarsis, asistenta se împărtăşise dintr-o butelcă plină cu ceva care semăna cu antigelul.

Bizarro. În timp ce se voma pe ea conform planului, Gaga îşi continua activitatea, într-un aparent extaz. Bucata era intitulată foarte chibzuit Swine (Porc), iar versurile erau pe măsură - am reuşit să desprind din vacarm un "Eşti doar un porc în piele umană". De altfel Gaga este cunoscută pentru versurile sale cu mesaj. Linkul, în caz că vreţi să vă convingeţi, este http://www.youtube.com/watch?v=K5ZnHssq4Fs dar vă avertizez că-i tulburător.

Aş vrea să clarific: incidentul nu era vreun accident. Era staged. Regizat. N-a sărit nimeni de pe scaun, n-a adus nimeni prosoape asistentei. Producătoarea de vomă s-a chinuit niţel, sub stresul momentului - deh, banii se câştigă greu! – era o “artistă” din New York care pictează cu vomă (da, există şi aşa ceva). N-a fost vreo nefericită de indigestie bat-o vina! Era business as usual. Era Swine. Era artă, pentru delectarea publicului.

Ok şi ce ne interesează pe noi, poate că veţi întreba. Eu cred că ne interesează foarte tare, pentru că, în curând, doamna Gaga va aduce pe cineva să vomeze şi în casele noastre. Poate vreo asistentă de scenă, sau poate un post de televiziune. Poate nu vor voma vomă, ci doar ură, poate nu vor produce melodii, ci alte feluri de vulgaritate.

Acest incident cu Gaga poate fi un caz izolat, dar aşa erau şi drogurile acum 300 de ani.

Oricum ăsta este doar vârful icebergului, cutting edge în entertainment. Mai strivitor este fenomenul de masă din spate. Gaga a ajuns celebritate datorită unui număr enorm de tineri (în curând vor fi şi copii dvs, dacă nu cumva sunt deja) care au renunţat şi apoi renegat valori tradiţionale, ajungând să o placă pe celebritate şi să-i asigure mai întâi existenţa, apoi ascendenţa. Gaga a ajuns pe net, dând interviuri super-retardate la posturi Radio şi TV care o invită pe la show-uri, îi transmit clipurile şi îi vorbesc cu condescendenţă şi încearcă să o înţeleagă. La emisiuni unde o grămadă de persoane decente şi exemple morale, care au cu adevărat ceva de spus, nu vor ajunge niciodată.

Apoi nu este numai Gaga. Sub presiunea banilor, a popularităţii, a coruperii idealurilor umane, lumea celebrităţilor a ajuns saturată de personaje dubioase, care acţionează eratic, fără pic de creier sau talent, confuze mental, dacă nu de-a dreptul idioate. Călugării le-ar numi posedate.

Dejecţii au existat mereu, veţi spune. Da, dar acum sunt promovate cu sălbăticie. De ce nu dai niciodată de ceilalţi?

Ai putea să pui fenomenul pe umerii reţelelor din umbră, industriei de entertainment, etc, dar când clipuri ridicole, sau în cel mai bun caz plicticoase precum Gangman Style, (cântate în coreeană !), ating 2 miliarde de vizionări pe youtube, nu mai poţi vorbi decât de marea masă de oameni care a luat-o razna.

Au început să ne placă teribil de tare rebuturile.

Dinamica socială face ca aceşti pionieri în ale degradării umane să aibă discipoli, care umflă fenomenul şi aduc degenerarea în casele şi sub privirile tuturor. Sub presiunea trendului, inacceptabilul de azi devine norma de mâine. În mod natural societatea se scindează în tabere “avangardiste” şi conservatoare, valorile încep să fie puse şi mai mult la îndoială. Apar falşi idoli, cu măsuri extreme care nu rezolvă nimic, ci doar adâncesc problemele şi confuzia.

Vi se pare că noi stăm mai bine? Absolut deloc, doar că ne-am obişnuit cu degenerarea noastră, aşa cum ei s-au obişnuit cu a lor - exact acesta fiind şi cel mai letal aspect al problemei. Am urmărit de curând nişte înregistrări de-ale lui Alexei Dughin, acest Rosenberg al Eurasiei lui Putin. Omul susţinea că Occidentul este lipsit de valori, nihilist, ba chiar satanist, că se îndreaptă spre neant şi putrezeşte sub povara propriei debusolări.

Mă întreb cine ar putea nega asta cu mâna pe inimă. Problema este că Dughin se crede mai bun şi propune soluţii - panslavismul, combinat cu bolşevismul - cea mai criminală variantă de comunism (ateism) - şi ortodoxia, cea rusă, întinată de NVKD-ismul rus. Soluţiile sale sunt aiureli, aşa că Dughin nu este altceva decât un fals profet. El nu oferă decât alte iluzii, la fel de mortale. Rusia lui Dughin este post-sovietică adică post-satanistă, plină de despoţi criminali, beţivi şi prostituate, violenţă şi droguri chiar mai bizare decât cele pe care şi le injectează Occidentul în venă. Este o societate chiar mai aproape de junglă, mai lipsită de viitor.

În final toate discuţiile şi acuzele între tabere fac să dispară orice consens asupra decăderii. Toată lumea îşi pierde credibilitatea, fiecare murind pe limba lui, înecat de vomă, votcă sau nepăsare.