Geoană: PSD este captiv unei conduceri dictatoriale. Amânarea Congresului, profund greşită

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (Epoch Times România)

PSD este acum "captivul unei conduceri dictatoriale", dovadă fiind amânarea marelui Congres PSD - eveniment ce trebuia să aibă loc în luna martie - o decizie "profund greşită" ce va conduce "la adâncirea crizei" în care formaţiunea se află deja, a acuzat marţi senatorul Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD, recent exclus din formaţiune, a explicat că, orice partid politic, în urma unui eşec catastrofal - cum a fost cel de la prezidenţiale - îşi face propriile analize, identifică responsabilităţi şi decide măsuri de redresare.

"Decizia conducerii PSD de amânarea sine die a Congresului - cel mai înalt for al partidului care poate face o analiza obiectivă a pierderii alegerilor - e profund greşită şi va conduce la adâncirea crizei în care se află partidul. PSD este, acum, captivul unei conduceri dictatoriale, care se menţine, încă, la vârf prin perpetuarea complicităţii unora, prin stimularea comodităţii sau prin exploatarea fricii altora", scrie Geoană pe contul său de Facebook.

Senatorul i-a amintit lui Victor Ponta că în 2010 a preluat de la el funcţia de preşedinte al partidului în urma unor alegeri interne la care şi-a susţinut "în mod onorabil candidatura".

"Îi întreb pe foştii mei colegi, acum: ce s-ar fi întâmplat în 2010 dacă şi eu aş fi procedat similar, blocând organizarea unui Congres de analiză şi alegeri? Şi, mai mult, ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi exclus din partid contracandidaţii?", întreabă acesta.

În opinia lui Geoană, frica de răspundere nu este o soluţie care să meargă la nesfârşit în politică, la fel ca şi în viaţă, iar vorba "poţi minţi, dar nu poţi să-i minţi pe toţi, de fiecare dată" se aplică şi în cazul lui Victor Ponta, ca şi în cel al lui Liviu Dragnea.

"Cred acum, mai mult ca oricând, că membrii şi simpatizanţii PSD au dreptul de a fi reprezentaţi de un partid de stânga democratic şi deschis către oameni. PSD ori se va redemocratiza, ori locul său va fi luat de un alt proiect. Eu voi continuă să-mi dedic întreaga energie proiectului Stângii democratice", a subliniat senatorul.

Conducerea PSD a decis luni să amâne organizarea Congresului în care urma să se facă o analiză a rezultatului de la prezidenţiale, în schimb în luna martie va fi convocat doar Consiliul Naţional, în cadrul căruia urmează să se decidă momentul convocării congresului.

Mircea Geoană şi-a exprimat anterior speranţa că în cadrul acestui mare congres vor avea loc schimbări importante: "Eu sper ca la un congres în care vor vota, conform statutului, 500.000 de membri, un adevărat referendum intern, îmi este greu să cred că cei 500.000 de membri ai PSD vor vota la fel cum le spun 10, 20, 30 de lideri care se agaţă de putere sau le e frică de faptul că vine justiţia şi le poate afecta interesele."

Cu altă ocazie, Mircea Geoană a făcut apel la membrii PSD "adevăraţi" să-şi ia partidul înapoi, prin vot, din mâinile "triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea", o frăţie a banului care promovează corupţia şi nu reprezintă stânga adevărată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne