Mister adâncit. Comisar de poliţie care investiga atacurile din Paris, găsit mort la birou. Presa tace

Helric Fredou, un comisar de poliţie care investiga atacul împotriva revistei Charlie Hebdo, a fost găsit mort, împuşcat cu arma din dotare, joi noaptea.
Pompierii transportă pe o targă un bărbat rănit în atacul armat asupra publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015. (Philippe Dupeyrat/AFP/Getty Images)
P. P.
11.01.2015

Helric Fredou, un comisar de poliţie care investiga atacul împotriva revistei Charlie Hebdo, a fost găsit mort, împuşcat cu arma din dotare, joi noaptea.

Incidentul s-ar fi petrecut în biroul său, în Limoges, conform unul raport France 3. Poliţia consideră incidentul o sinucidere.

Nu se cunosc foarte multe amănunte despre cauzele unei asemenea acţiuni din partea poliţistului în vârstă de 45 de ani, însă actul a fost pus pe seama depresiei şi a orelor suplimentare.

În cursul zilei de joi, Fredou s-a întâlnit cu familia uneia dintre victime. S-a afirmat că poliţistul s-a sinucis în timp ce îşi pregătea raportul. Nimeni nu poate da amănunte despre incident, dată fiind ora târzie.

Fredou a început să lucreze în poliţie din 1997, având, la momentul morţii sale, o vechime de 17 ani.

Fiind unul dintre oamenii care cercetau îndeaproape evenimentele, moartea poliţistului a adâncit unele suspiciuni referitoare la evenimentele din Paris, apărute după analizarea materialelor video.

Conform istoriei oficiale a incidentelor din Paris, pe 7 ianuarie 2015, doi bărbaţi înarmaţi au intrat cu forţa în redacţia revistei Charlie Hebdo, cunoscută pentru caricaturile zeflemitoare la adresa mai multor religii, şi în special, a celei islamice.

Atacatorii au fost identificaţi de poliţie ca fiind fraţii Said şi Cherif Kouachi, care au omorât 12 persoane şi rănit alte 11, apoi au reuşit să scape.

Cei doi au fost omorâţi după operaţiuni de hăituire care au durat două zile, la 30 km de Paris.

Cu toate acestea, o analiză a filmelor care înfăţişau evenimentele ridică unele semne de întrebare. În special materialul video care înfăţişează aşa-zisa împuşcare a unui poliţist în cap, de către cei doi bărbaţi înarmaţi, prezintă unele neconcordanţe care nu pot fi explicate foarte uşor. Mai multe amănunte aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor