Ex ministrul de Interne, Radu Stroe, "divorţează" de Tăriceanu pentru Gabi Oprea

Radu Stroe
Radu Stroe (Epoch Times România)

Fostul ministru de interne, Radu Stroe, actualmente deputat PLR, a anunţat astăzi, 13 ianuarie, că şi-a dat demisia din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi că intenţionează să se înscrie în UNPR.

Stroe a mai declarat pentru Mediafax că nu face reproşuri nimănui şi că decizia este "personală".

”Am demisionat din motive personale din PLR. Nu fac reproşuri nimănui şi e decizie personală. La începutul sesiunii parlamentare îmi voi anunţa adeziunea la grupul parlamentar al PSD, din care face parte şi UNPR”, a declarat Stroe.

Stroe a mai declarat că intenţionează să se înscrie în UNPR în perioada următoare.

Reamintim că Stroe, fost ministru de interne PNL, a trecut în barca lui Tăriceanu, devenind vicepreşedinte PLR, după ce liberalii, la vremea respectivă aflaţi sub conducerea lui Crin Antonescu, au decis să iasă de la guvernare şi din USL.

Stroe a fost unul dintre susţinătorii fervenţi ai menţinerii USL-ului şi ai lui Călin Popescu Tăriceanu, care încerca să preia şefia pPartidului Naţional Liberal, motiv pentru care, în aprilie 2014, a fost exclus din PNL. La momentul respectiv, Crin Antonescu declara că, în opinia sa, Stroe poate fi considerat un trădător al partidului.

În perioada cât a fost ministru de interne, Radu Stroe a fost acuzat în repetate rânduri de către colegii săi liberali că este prea apropiat de premierul Ponta şi de PSD.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne