Geoană agită apele. "Dacă nu i se va putea face baraj, ajunge în turul doi. Sondajele arată că e favorit în raport cu Ciucă-Ciolacu"

Mircea Geoană (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
28.06.2024

Analistul politic Cristian Pârvulescu pune pe masa discuţiilor varianta unui candidat comun, independent, din partea alianţei PSD-PNL, capabil să se opună lui Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni.

"Acum, decizia rezonabilă ar fi să fie şi un candidat comun, altul decât cei doi. Un alt candidat comun. E o ipoteză pe care unii jurnalişti şi analişti o au în vedere. Un candidat independent care să se poată opune lui Geoană. Pentru că cei doi, în sondajele anterioare alegerilor... Domnul Lăzăroiu vorbeşte într-o postare de domnul Isărescu, persoană cu mare notorietate, sau domnul rector Pricopie", a precizat Cristian Pârvulescu.

Potrivit decanului Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, un candidat independent ar fi în acest moment o soluţie de compromis.

"Pot să existe alte alternative. Poate că aceste nume sunt aruncate în joc. Numele acestea au mai fost folosite uneori de oameni din jurul lui Mircea Geoană, alteori de alţii. Chestiunea este că, dacă lui Mircea Geoană nu i se va pune în faţă niciun fel de problemă serioasă, nu i se va putea face baraj. Va ajunge în turul doi. Şi în turul doi, sondajele arată că este favorit şi în raport cu Ciolacu, şi în raport cu Ciucă", a adăugat Cristian Pârvulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor