Franţa lovită de vreme rea: ​​în Alpii-Maritimi o mie de pompieri în căutarea persoanelor dispărute [video]

Potrivit celei mai recente evaluări a autorităţilor, opt persoane sunt date dispărute în Valea Roya şi Vésubie şi alte zece sunt „căutate”.
Sud-estul Franţei lovit de inundaţii (screenshot tramite video Youtube)
Mioara Stoica
04.10.2020

Aproximativ 1.000 de pompieri s-au mobilizat duminică, 4 octombrie, în Alpii-Maritimi, Franţa, afectaţi de inundaţii abundente, pentru a restabili căile de comunicaţii şi a căuta persoanele dispărute, au declarat pompierii francezi pentru AFP. Vineri au căzut până la 500 de milimetri de precipitaţii în câteva ore - „aşa ceva ce nu s-a mai văzut de la instalarea instrumentelor de măsurare”, a declarat premierul Jean Castex, care a ajuns la faţa locului, relatează Le Figaro.

Conform celei mai recente evaluări a autorităţilor, opt persoane sunt încă dispărute în Valea Roya şi în Valea Vésubie, de vineri seară, şi în jur de zece sunt „căutate”, dar „nu avem ştiri (despre ele)", a declarat Jean Castex care s-a deplasat la Nisa sâmbătă seară.

Pagubele sunt grave: multe sate au fost devastate de ploi şi alunecări de teren, drumurile şi podurile au fost deteriorate sau distruse.

Duminică dimineaţă, serviciul de pompieri din Alpii-Maritimi a declarat pentru AFP: „Căutarea continuă, desigur, în locurile izolate”, acolo unde pompierii nu au avut încă acces. "Este necesar să se restabilească căile de comunicaţie pentru a permite accesul la serviciile de urgenţă", au adăugat aceştia. În zonă au intervenit 600 de pompieri din Alpii-Maritimi, precum şi alte ajutoare, în număr de 300, care au sosit vineri seara din alte departamente.

Inundaţiile, descrise ca „foarte severe” de Météo France, au devastat sate din văile Vésubie şi Roya, unde unele case au fost distruse, în timp ce altele sunt în pericol, rămase suspendate. Multe drumuri şi poduri sunt încă închise duminică şi, ca urmare, oraşe întregi sunt izolate.

De sâmbătă, armata şi alte forţe de ordine s-au deplasat în zonele lovite de vremea rea pentru a căuta dispăruţii şi a transporta, cu elicopterul, provizii medicale şi apă locuitorilor izolaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor