Vremea rea loveşte Italia. Un tren a deraiat din cauza alunecărilor de teren

Tren
Tren (Twitter)

Nu există niciun semn de diminuare a ploilor abundente care au lovit Italia. Pompierii au efectuat 8.000 de operaţiuni în întreaga Peninsulă într-o săptămână. Numai în ultimele 36 de ore au fost efectuate 450 de operaţiuni de salvare în Emilia Romagna şi 380 în Toscana. Iar prognozele continuă să anunţe ploi pentru toată săptămâna.

Între timp, Veneţia încearcă să-şi revină, după a treia inundaţie într-o săptămână ce a avut loc duminică 17 noiembrie. Luni, şcolile şi muzeele se redeschid, iar vaporaşele vor intra în funcţiune. Se menţine starea de alertă pentru inundaţii; între timp autorităţile, locuitorii şi activităţile afectate încep numărarea daunelor.

În Alto Adige, un tren plecat din Val Pusteria în direcţia Brunico a deraiat în această dimineaţă, din cauza unei alunecări de teren în apropiere de Rio Pusteria. Nu au fost raportaţi răniţi. În prezent, Val Pusteria este izolată. Toate accesele sunt blocate din motive de securitate: şoseaua dintre San Sigismondo şi San Lorenzo, Strada del Sole, precum şi toate drumurile locale.

„Staţi acasă, fiecare maşină creează mai mult haos”. Acesta este apelul lansat pe Facebook de primarul oraşului San Lorenzo di Sebato, Martin Ausserdorfer. Accidentul de tren s-a produs în jurul orei 6.00. Din fericire, în tren se aflau doar două persoane care nu au fost rănite. La faţa locului a intervenit şi poliţia, relatează presa italiană.

Din motive de siguranţă, multe drumuri principale din Tirolul de Sud au fost închise şi aproape toate drumurile montane secundare sunt blocate. Calea ferată Val Venosta, cât şi calea ferată Val Pusteria sunt închise. Drumul naţional Val Venosta este închis din cauza unor stânci căzute atât între Castelbello şi Laces, cât şi între Laces şi Coldrano. A fost redeschisă şoseaua naţională de la Pusteria, care fusese închisă între San Sigismondo şi San Lorenzo, dar rămâne închisă cea din Alemagna dintre Dobbiaco şi Cimabanche. Sunt blocate Val Badia, după o alunecare de teren în Mantana, Val Gardena în Plan şi Val d'Ega între Nova Levante şi Passo Costalunga. Rămân închise, de asemenea, Val Martello, Val Senales şi practic toate accesele la popasuri.

Au fost închise, de asemenea, cascadele Gorello din Saturnia. "Din păcate, se înregistrează daune considerabile în zona cascadelor Molino, care au fost închise temporar din motive de siguranţă", informează Mirco Morini, primarul oraşului Manciano (Grosseto) al cărui teritoriu a fost lovit puternic de vremea rea. În plus, a adăugat că “în amonte şi în aval de cascade, fluxul Stellata şi-a schimbat cursul puternic şi, prin urmare, va trebui să fie reamenajat”.

Mai multe informaţii aici.