Fotbal: Directorul general Franco Baldini părăseşte AS Roma

Directorul general Franco Baldini. (Maurizio Lagana / Getty Images)
Epoch Times România
06.06.2013

Directorul general Franco Baldini părăseşte AS Roma, a anunţat miercuri clubul aflat în criză după un nou sezon ratat şi în continuare fără antrenor.

Contractul a fost reziliat "de comun acord" cu Baldini, a anunţat clubul, cotat la bursă, într-un comunicat, precizând că "operaţiunile fotbal rămân încredinţate directorului sportiv Walter Sabatini".

De la cumpărarea sa de către americanii Tom DiBenedetto şi James Pallotta în 2011, Roma nu a mai reuşit să se califice într-o cupă europeană, iar zgomotoşii săi tifosi o contestă. Ei au manifestat de mai multe ori în faţa centrului de antrenament al clubului de la Trigoria, cerând demisiile lui Baldini şi Sabatini.

Roma rămâne cu o înfrângere în finala Cupei Italiei în faţa marii sale rivale locale, Lazio (1-0), care a accentuat criza.

Clubul caută în continuare un antrenor pentru următorul sezon. Presa italiană evocă numele lui Roberto Mancini, fost la Manchester City, sau ale francezilor Laurent Blanc (fără club) şi Rudi Garcia (Lille).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor