Laver Cup. McEnroe: „Ar fi extraordinar să câştigăm trei ani consecutiv”

Fostul tenisman american John McEnroe. (MIKE CLARKE / AFP / Getty Images)
Veronica Petrică
19.09.2024

Ediţia 2024 a Laver Cup - turneu internaţional de tenis masculin între Europa şi „Restul Lumii”, este ultima confruntare a echipelor conduse de Bjon Borg (echipa Europei) şi cea a Lumii, condusă de Joh McEnroe.

La conferinţa de presă premergătoare startului celei de-a şaptea ediţii a Cupei Laver, John McEnroe, căpitanul echipei "Restul lumii" a făcut o afirmaţia cerându-le jucătorilor „să nu piardă în anul despărţirii de mine”.

„Ar fi extraordinar să câştigăm trei ani consecutiv.”, a mai spus McEnroe, înconjurat de jucătorii echipei. Fiind plin de umor, ca de fiecare dată când are un microfon în faţă, căpitanul a zis: "Orice s-ar întâmpla, ne aşteaptă un weekend cu zâmbete şi lacrimi".

„Sună incredibil să lupt pentru al treilea titlu consecutiv. Deoarece acesta va fi ultimul meu an, voi spune că experienţa a fost minunată, aşa că ar fi incredibil să plec cu această realizare. Vom intra pe teren cu armele ascuţite, avem un grup grozav, există multă energie în clădire în acest moment şi mult mai mult va veni pe parcursul weekendului. Suntem entuziasmaţi să dăm tot ce avem mai bun, aşa că sper ca băieţii să nu mă dezamăgească la despărţirea mea, vă cer doar asta.”, a menţionat McEnroe.

Tenismanul american John Mc Enroe contestând un apel cu arbitrul în documentarul „McEnroe” (Epoch times)
Tenismanul american John Mc Enroe contestând un apel cu arbitrul în documentarul „McEnroe” (Epoch times)

Primele patru ediţii ale competiţiei au fost câştigate de echipa Europei, însă echipa Lumii a reuşit, după ce a câştigat un prim titlu în 2022, să-şi apare trofeul în 2023. În acest an va încerca să o facă din nou, la Berlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor