Fosta şefă a Spitalului Bagdasar Arseni, reclamată pentru plata a milioane lei către "firme de familie"

Dr.Anca Buliman, fosta şefă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti, a fost reclamată la DNA, de către corpul de control al Guvernului, pentru posibile fapte de natură penală constatate la Spitalul pe care îl conducea, privind plata unor servicii de consultanţă neprestate, precum şi plata a milioane lei către "firme de familie".
Spitale, pacienţi, aparatură medicală (Epoch Times România)
Flori Mladin
16.03.2014
Dr. Anca Buliman, fosta şefă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti, a fost reclamată la DNA de către corpul de control al Guvernului, pentru posibile fapte de natură penală constatate la Spitalul pe care îl conducea, privind plata unor servicii de consultanţă neprestate, precum şi plata a milioane de lei către "firme de familie".
Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natură penală pe care le-a constatat Corpul de control la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, constând în plata unor servicii de consultanţă neprestate, plata a milioane de lei către "firme de familie" sub pretextul că se efectuau servicii de curăţătorie şi spălătorie, dar în realitate nu erau efectuate aceste operaţiuni, precum şi pentru cumpărarea de echipamente la suprapreţ.
În perioada efectuării controlului în urma căruia s-au descoperit neregulile, spitalul a fost condus de Anca Buliman, manager din iunie 2006.
Adaosul comercial la echipamentele cumpărate a ajuns chiar la 2.637%.

Potrivit raportului corpului de control, s-a constatat că s-au plătit sume mari de bani în plus pentru mobilier medical. Astfel, pentru un cărucior pentru resuscitare complet echipat, spitalul a plătit peste 127.000 de lei, având un adaos de peste 2.600 de lei. De asemenea, spitalul a mai cumpărat pat cu saltea cu presiune scăzută, autoreglabilă cu 9 cilindri transversali pentru care a dat peste 47.600 de lei, având un adaos de aproape 800 de lei.

Un sistem cu ultrasunete pentru extragerea endoprotezelor a fost cumpărat de spital cu suma de 784.000 de lei, având un adaos de peste 600 de lei, în timp ce pentru un set de motoare în chirurgia ortopedică s-au plătit aproape 242.000 de lei, având un adaos de peste 500 de lei.

Pentru a obţine aceste beneficii, au fost favorizaţi anumiţi operatori economici în preluarea contractelor de achiziţie publică privind furnizarea de mobilier, dispozitive şi echipamente medicale. Reprezentanţii spitalului au organizat în mod formal procedurile de acordare a contractelor de achiziţie publică, dând aparenţa de legalitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor