Deputatul PSD Vlad Cosma poate să-şi încaseze două treimi din salariul de deputat
alte articole
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să-i permită deputatului PSD Vlad Cosma, urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, să-şi scoată lunar din conturi două treimi din indemnizaţia de deputat. Instanţa supremă a admis în parte acţiunea prin care Cosma a contestat sechestrul asigurator pus de DNA pe bunurile sale.
Potrivit magistraţilor, decizia a fost luată în virtutea faptului că este dreptul fiecărei persoane de a-şi asigura o sursă de venit, sechestrul neputând fi pus pe întreaga sumă care reprezintă salariul unei persoane. Conform Mediafax, judecătorii au dispus menţinerea celorlalte dispoziţii ale DNA privind sechestrul asigurător instituit pe bunurile deputatului PSD.
Reamintim că procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal, pentru corupţie, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl său, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
DNA a instituit sechestru asigurător pe bunurile şi conturile lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova. Vlad Cosma a fost singurul care a contestat în instanţă măsura dispusă de DNA.
Vlad Cosma, deputat PSD şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, preşedinte al PSD Prahova şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit în jur de 1 milion de euro mită pentru a le aranja unor societăţi comerciale obţinerea de contracte supraevaluate de la CJ Prahova pentru întreţinere de drumuri şi deszăpezire, precum şi decontarea prioritară a unor lucrări efectuate anterior. Respectivele contracte obţinute prin trafic de influenţă erau supraevaluate tocmai pentru ca oamenii de afaceri să le poată plăti celor doi PSD-işti "comisioanele" consistente pe care aceştia le cereau.
Cei doi Cosma sunt judecaţi în liberate. În urmă cu trei săptămâni, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Cosma, procurorii DNA s-au văzut obligaţi să se mulţumească cu măsura controlului judiciar pe întreaga perioadă a urmăririi penale. Măsura controlului judiciar a fost dispusă şi în cazul lui Mircea Cosma, care, după arestarea preventivă, a afirmat că este foarte grav bolnav.