"Organele Statului", jaful organelor de la deţinuţii politici din China, la CNALZ 2014

Astăzi, 28 februarie 2014, în cadrul Conferinţei Naţionale Alzheimer 2014 a avut loc prezentarea bestseller-ului internaţional „Organele Statului”, volum ce a stârnit multă vâlvă în rândul medicilor, juriştilor, oamenilor politici şi societăţii civile din întreaga lume.
Conferinţa Naţională Alzheimen 2014 (Epoch Times România)
Ioana Florea
01.03.2014

Vineri, 28 februarie 2014, în cadrul Conferinţei Naţionale Alzheimer 2014 a avut loc prezentarea bestseller-ului internaţional „Organele Statului”, volum ce a stârnit multă vâlvă în rândul medicilor, juriştilor, oamenilor politici şi societăţii civile din întreaga lume.

Pe fondul preocupării pentru asigurarea demnităţii umane în tratarea şi îngrijirea bolnavilor care suferă de boli neurodegenerative, cartea „Organele Statului” a stârnit mult interes datorită faptului că în China demnitatea umană şi deontologia profesiei medicale sunt grav încălcate. Infama industrie pusă la punct de autorităţile comuniste de la Beijing, prin care de la prizonierii de conştiinţă deţinuţi în lagăre şi închisori se recoltează organe pe viu cu forţa, a căpătat notorietate publică după raportul Kilgour Matas care documentează zeci de mii de cazuri în acest sens după 2001.

Cartea Organele Statului abordează problema provenienţei organelor folosite în industria de transplant a Chinei, dintr-o perspectivă strict medicală, aducând dovezi solide, uneori luate chiar din rapoartele publicate de autorităţile chineze.

Cartea este editată de David Matas, avocat internaţional pentru drepturile omului şi dr. Torsten Tray, preşedintele asociaţiei internaţionale Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe şi reprezintă o compilaţie de 11 eseuri scrise de 11 autori de pe 4 continente şi 7 ţări, din diferite medii profesionale.

Volumul în limba română se bucură de prefaţa semnată de preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae. Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale industriei macabre în China.

Volumul merge mai departe ilustrând modul în care practicile lipsite de etică din China afectează de fapt standardele etice din întreaga lume şi, în acelaşi timp, dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în transplanturi din China.

Dl Adrian Sturdza, Managing Partner la Epoch Times România a prezentat auditoriului cum a ajuns la cunoştinţa noastră atrocitatea recoltării forţate de organe, discursul său putând fi urmărit în video-ul de mai sus.

De la apariţia cărţii în limba engleză în 2012 până în prezent cartea a produs reacţii la nivel mondial printre care se numără modificarea codului penal - în Spania, în sensul de a-i pedepsi pe cei care obţin un organ cunoscând că a fost obţinut prin mijloace ilegale, precum şi pe aceia care fac publicitate sau promovează obţinerea unor astfel de organe.

În Australia, Societatea de Transplant a decis ca programele de formare profesională în transplant din Australia nu vor accepta chirurgi chinezi cu excepţia cazului în care aceştia vor semna un angajament scris că nu vor folosi deţinuţi ca sursă de transplanturi după ce se vor întoarce în China.

Iar săptămâna trecută în Knesset, Parlamentul israelian a ţinut o sesiune specială care a demascat practica regimului comunist de la Beijing.

Background

Din 2001, Partidul Comunist Chinez, care conduce un adevărat genocid împotriva aderenţilor mişcării spirituale Falun Gong, a găsit o cale de a încasa fonduri masive de pe urma acestora, iniţiind un program secret de recoltare forţată de organe, pe viu. La „internarea” în lagăre de reeducare prin muncă, în multe cazuri, acestora li se fac analize detaliate, după care datele lor medicale ajung într-o bază de date folosită de spitale militare chineze, care oferă organele acestor oameni pe piaţa neagră de organe din China. Când sunt găsiţi clienţi, prizonierii sunt tăiaţi de vii şi după recoltare sunt aruncaţi în cuptoare de cremare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor