Miting PMP împotriva introducerii controversatei accize la carburanţi

Miting PMP în faţa guvernului, 15 martie 2014. Cristian Preda, Elena Udrea
Miting PMP în faţa guvernului, 15 martie 2014. Cristian Preda, Elena Udrea (Epoch Times România)

Aproximativ 10.000 de persoane au participat sâmbătă la un miting de protest al Partidului Mişcarea Populară pentru a-şi manifesta nemulţumirea introducerii accizei suplimentare la carburanţi, care urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie, şi care va ridica preţul benzinei şi motorinei cu 42 de bani. Sloganul pentru mobilizarea populaţiei a fost "Vino şi tu să-l oprim pe Ponta să ne ardă cu pompa".

Printre protestatarii care flutură steagul României şi cel cu sigla PMP, se află şi preşedintele partidului Eugen Tomac şi liderii Elena Udrea, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Daniel Funeriu şi Marian Preda.

Protestatarii afişează pancarte cu mesaje precum: "Taxa Victor Viorel te arde la portofel", "Nu accizei Ponta! Ponta te arde cu pompa","Ponta, demisia", "Traian Băsescu alături de Mişcarea Populară".

În discursul său, Eugen Tomac a subliniat că "România este astăzi prizonieră a unui partid care a făcut foarte mult rău României, care după 1989 a însemnat minciună, corupţie, manipulare (...)Suntem aici pentru că suntem împotriva Guvernului Ponta, suntem împotriva acestei măsuri abuzive, suntem împotriva accizei (...) Învingem stânga, luptăm pentru România".

Cu o zi în urmă, preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat susţinerea pentru miting şi a semnat petiţia PMP împotriva majorării accizei la carburanţi.

"La miting nu o să particip, dar le-am promis că semnez şi eu petiţia. Consider taxa asta inutilă, bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăştia. Sunt bani pentru baronii locali", a declarat vineri dimineaţă Traian Băsescu.

"Am vorbit cu Victor Ponta, dar nu renunţă la idee. Ce am reuşit? Să o amânăm 3 luni. Dar acum nu mai pot, nu mai am bugetul în mână, l-am promulgat. În locul premierului aş încerca o amânare pornind de la veniturile la buget din primele 2 luni. Praful se alege prin creşterea de preţuri şi prin inflaţie şi de majorarea salariului minim pe economie", a adăugat preşedintele ţării.

Teodor Baconschi făcea apel la populaţie să vină la miting explicând că „istoria politică a unei societăţi se mişcă prin implicare civică”. El a subliniat importanţa acestui protest împotriva jafului fiscal organizat de "cel mai cinstit guvern", care ne-a adus "dreptate până la capăt".

Şi Elena Udrea susţinea că vor creşte preţurile tuturor produselor de consum (de la alimente, la îmbrăcăminte), „sunt puse pe butuci firmele de transporturi, dar şi industria auto, se pierd investitori şi, implicit, locuri de muncă”.

Cristian Preda scria retoric pe blogul personal: „Îl lăsăm pe Ponta să ne ardă cu pompa?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne