Elevă de 12 ani din Constanţa, sugrumată şi umilită de propriii colegi. Poliţia intră pe fir

Echipaj de Politie (Epoch Times România)
Andrei Popescu
28.06.2024

O elevă de 12 ani de la Şcoala nr. 16 din Constanţa ar fi fost sugrumată, udată cu apă şi pusă să stea în genunchi. Mai mult, trei colege i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă. Oamenii legii au demarat cercetări şi au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Fata, eminentă şi cu rezultate foarte bune la învăţătură, a ajuns să nu mai vrea să meargă la şcoală, în condiţiile în care a fost batjocorită frecvent de două fete şi un băiat, care îi instigă şi pe ceilalţi să le urmeze exemplul, relatează TomisNews.ro.

Mama fetei s-a plâns că aceasta a fost ţinta permanentă a jignirilor şi a agresiunilor de tot felul, astfel încât a ajuns să-i fie teamă să mai rămână în pauze împreună cu ceilalţi colegi.

Potrivit site-ului citat, pe 12 iunie, într-o pauză, eleva s-a întors de la toaletă şi şi-a găsit banca plină cu deşeurile provenite din coşul de gunoi. În acel moment, una dintre colegele care o agresează constant, a pus-o în genunchi şi a încercat să o sugrume cu o bluză, chiar de faţă cu ceilalţi colegi.

Incidentul a fost surprins şi de camerele de supraveghere montate în clasă.

Violenţele în rândul elevilor au devenit tot mai dese în ultimii ani, în unele cazuri fiind vorba de incidente de-a dreptul şocante, precum cel petrecut în Constanţa.

Reamintim că, în luna martie, într-o şcoală generală din judeţul Maramureş a fost declanşată o anchetă de proporţii după ce mai mulţi elevi au fost filmaţi în timp ce reproduceau scene şocante, chiar şi pentru un adult. Scaune aruncate dintr-un colţ într-altul al sălii de curs, umilinţe, înjurături şi gesturi cu tente sexuale. Sunt doar câteva dintre imaginile greu de privit care au fost surprinse în şcoala gimnazială din comuna Deseşti.

În luna aprilie a anului trecut, o profesoară a fost înjunghiată în gât de un elev în sala de clasă, la Colegiul “Ion Creangă” din Bucureşti. Agresorul, un elev de 16 ani, le-a spus poliţiştilor după incident că “aşa am simţit că trebuie să fac”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor