Elena Udrea spune „adio” USL şi evidenţiază „dezastrul” lăsat în urma acestuia

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat miercuri că „ruptura USL arată că proiectul „Jos Băsescu!” pe care PSD şi PNL au venit la putere a eşuat”.

În opinia Elenei Udrea faptul că USL s-a rupt „este o dovadă a faptului că o asemenea coaliţie monstruoasă nu poate rezista, ea fiind devorată din interior de cei care doresc încă şi mai multă putere”.

„Faptul că USL se rupe este însă relativ puţin important pe lângă efectele pe care le-a avut această guvernare care va rămâne în manualele de istorie drept una de tristă amintire pentru români”, a declarat aceasta.

Udrea a subliniat punctele principale care formează „testamentul dezastrului politic al USL, de care se fac vinovaţi în egală măsură PSD şi PNL”

• România are cea mai mare inflaţie din Europa: 3,2% faţă de 1,4% media europeană.

• Şomajul a crescut în guvernarea USL: de la 6,9% în mai 2012 la 7,5% în noiembrie 2013. A promis 1 milion de locuri de muncă, dar a creat 70.000 de noi şomeri.

• Încasările din impozitul pe profit au stagnat în 2013: 0,7% creştere. Ceea ce arată că economia reală nu îşi revine.

• Veniturile românilor au crescut în medie cu 2,1% în 2013. Asta în timp ce preţurile au crescut cu 3,2%. Avem de-a face cu o sărăcire a populaţiei. Practic, cu banii pe care îi au, oamenii cumpără mai puţine lucruri.

• Guvernul USL a mărit cheltuielile cu bunuri şi servicii cu 12%, deşi a promis o reducere cu 50%. S-au cheltuit 38 de miliarde de lei (9 miliarde de euro) pe maşini, combustibili, mobilă, agrafe de birou şi coli de scris, pe telefoane şi deplasări în străinătate.

• USL nu şi-a plătit datoriile. Arieratele au ajuns la 1,6 miliarde de euro. De aceea suferă economia privată.

• Încasările bugetare au crescut într-un ritm mai lent decât cheltuielile: încasări – 3,6% în 2013, cheltuieli – 3,8%.

• USL a redus cheltuielile cu investiţiile cu 7,5% în 2013 faţă de 2012. Au fost cu 0,6% din PIB mai mici decât în 2011, cel mai bun an al României.

• USL a modificat de 34 de ori Codul fiscal şi s-au introdus 35 de impozite şi taxe noi.

• Guvernul USL este campion la numărul ordonanţelor de urgenţă: 117 într-un singur an. Un semn al deficitului de democraţie în condiţiile unei majorităţi parlamentare de 70%.

• 16 miniştri din Guvernul USL au fost înlocuiţi din funcţie: fie pentru corupţie, plagiat, incompatibilităţi sau incompetenţă crasă.

• USL a făcut în aşa fel încât 23% dintre români să nu-şi mai poată permite să-şi plătească ratele. Rata creditelor neperformante a crescut de la 17% la momentul preluării guvernării la peste 23% în prezent.

• Credibilitatea României în plan intern şi internaţional este făcută ţândări. Uniunea Europeană începe să-şi construiască mecanisme de apărare faţă de ţările care încalcă statul de drept, guvernul USL fiind singurul care a reuşit performanţa să aibă un ministru condamnat penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne