EHF Champions League. CSM Bucureşti a pierdut cu Team Esbjerg, în prima manşă a sferturilor

Campioana României s-a înclinat dramatic, în ultima secundă de joc a meciului, duminică, în Sala Polivalentă 'Ioan Kunst-Ghermănescu', în primul meci al sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Scor final 26-25 (12-9).
CSM Bucureşti - Team Esbjerg 26-25 (12-9), în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.   (Team Esbjerg/facebook)
Marius Drăgoi
02.05.2022

CSM Bucureşti a pierdut duelul cu echipa daneză Team Esbjerg din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, duminică, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, scor final 26-25 (12-9).

Tigroaicele au scăpat printre degete victoria. Cu 10 secunde înainte de fluierul de final al partidei fetele noastre au recuperat o minge în propria jumătate, o şansă gestionată însă foarte prost de interul stânga Eduarda Amorim, care s-a grăbit şi a aruncat din preajma propriului semicerc. Goal keper-ul oaspete a prin mingea, declanşând imediat un contraatac care a prins defensiva lui Adi Vasile pe picior greşit.

Danezele inspirate, au reuşit astfel să puncteze decisiv în ultima secundă prin Reistad.

"Au fost două echipe foarte echilibrate, de fiecare dată când am jucat împotriva celor de la Esbjerg, mereu rezultatul a fost foarte strâns. Ştim că este o bătălie de 120 de minute. Am fost nevoiţi să revenim pentru că adversarul a reuşit să îşi creeze avantaj.

Am luptat tot meciul, am avut şi sprijinul publicului, care a fost foarte important în tentativa noastră de a reveni pe tabelă şi de a câştiga.

În acest sezon, trebuie să jucăm meciul în care să dăm noi acel gol în plus, care să fie cel de plus unu, pentru că am pierdut multe meciuri la limită în actuala stagiune din Champions League. Va fi o adevărată bătălie în Danemarca.

Astăzi am plătit preţul de a nu avea niciun meci în ultimele săptămâni. A fost pauza meciurilor internaţionale, nu am avut niciun meci intern şi ritmul nostru nu a fost cel care trebuie, asta am simţit în prima repriză. Dar sper ca după acest meci să ne revenim şi săptămâna viitoare să jucăm meciul sezonului", a declarat Adi Vasile, antrenorul grupării din Capitală.

Pentru CSM cea mai în formă jucătoare a fost Cristina Neagu cu 9 goluri, urmată de Eduarda Amorim Taleska 3, Alexandra Dindiligan 3, Elizabeth Omoregie 2, Emilie Hegh Arntzen 2, Carmen Martin Berenguer 2, Siraba Dembélé Pavlovic 2, Yvette Broch 2.

De la echipa oaspete s-au evidenţiat Kristine Breistoel 7 goluri, Henny Ella Reistad 6, Sanna Charlotte Solberg-Isaksen 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Mette Tranborg 2, Kaja Kamp Nielsen 2.

Rikke Vestergaard Poulsen a apărat 7 şuturi (23,33%).

Marie Davidsen a apărat 4 aruncări (23,53%), Tess Wester a parat 2 şuturi, iar Jelena Grubisic a parat o aruncare.

Manşa secundă este programată la Esbjerg, pe 8 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor