Egipt: Arheologii au descoperit o piramidă veche de 4.600 de ani

Egipteni, camile şi piramidele de la Gizeh, Egipt. (PEDRO UGARTE / AFP / Getty Images)
P. P.
05.02.2014

O piramidă veche de 4.600 de ani, mai veche decât Marea Piramidă din Giza, a fost descoperită în Egipt de către un grup de arheologi şi egiptologi, pe locul unde se afla în antichitate oraşul Edfu, transmite Tech Times.

Piramida este localizată în zona de sud a Egiptului, unde cu 4.600 de ani în urmă se afla regatul Egiptului de Jos. Arheologii şi egiptologii nu sunt siguri cărui faraon a fost dedicată piramida, dar aproximând au obţinut două rezultate posibile.

Conform arheologilor Nadine Moeller şi Grogory Marouard de la Institului Oriental al Universităţii din Chicago, piramidele datează din timpul domniei lui ”Huni, ultimul conducător al Celei de-a Treia Dinastii, sau posibil a lui Snofru, succesorul acestuia” ce a domnit până în anul 2590 î.C..

Edificiul istoric are ”două construcţii destinate ritualurilor şi două coloane sculptate pe care se menţionează numele lui Snofru, însă nu se ştie cu certitudine dacă el a terminat construcţia sau doar a continuat opera tatălui său Huni”, au mai explicat cei doi arheologi.

Piramida, înaltă de aproximativ 14 metri înălţime, a fost prădată de mai multe ori de hoţi de-a lungul timpului.

O caracteristică interesantă a construcţiei este reprezentată de hieroglifele inscripţionate pe suprafaţa sa exterioară. În ciuda faptului că aceasta nu are o cameră funerară, arheologii au găsit rămăşiţele mai multor copii îngropaţi în jurul structurii. Cercetătorii sunt de părere că hieroglifele au fost adăugate ulterior, ceea ce indică faptul că iniţial piramida avea alt scop.

În zona structurii recent descoperite, există un complex de şapte piramide, dintre care şase sunt asemănătoare ca dimensiuni şi caracteristici. Din cauza faptului că nu au o cameră interioară, oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste structuri au fost construite pentru alt scop decât cel funerar. Totuşi, experţii nu cunosc scopul exact al acestor piramide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor