Secretul de la Giza a fost descoperit: turme uriaşe de animale erau sacrificate pentru a hrăni muncitorii

Oamenii de ştiinţă au descoperit că muncitorii din antichitate care au lucrat la construirea piramidelor din Giza, Egipt, au fost hrăniţi printr-un sistem asemănător cateringului din zilele noastre.
Turiştii se plimbă pe cămile pe lângă Piramida Khafre din Giza, la sud-vest de Cairo, 11 octombrie 2012. (KHALED DESOUKI/AFP/Getty Images)
Jack Phillips
25.04.2013

Secretul de la Giza a fost descoperit: Oamenii de ştiinţă au descoperit că muncitorii din antichitate care au lucrat la construirea piramidelor din Giza, Egipt, au fost hrăniţi printr-un sistem asemănător cateringului din zilele noastre.

LiveScience a raportat că, la sud de Sfinx, a fost descoperit un oraş al muncitorilor. Oraşul era locuit de muncitorii care au construit piramida Faraonului Menkaure.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, dovezi ale existenţei unui loc de sacrificare a animalelor şi au estimat că acolo se produceau zilnic 4 000 de kilograme de carne de vită, capre şi ovine pentru hrana muncitorilor. Se estimează că la construirea piramidei lui Menkaure au luat parte în jur de 10.000 de muncitori.

"Oamenii erau îngrijiţi şi bine hrăniţi cât timp lucrau acolo, astfel încât pentru mulţi putea fi tentant să lucreze la piramide", a declarat Richard Redding, de la Ancient Egipt Research Associates (AERA), pentru site-ul web. "Probabil că primeau o hrană mult mai bună decât în satele lor", a adăugat el.

El a spus că hrana îndestulătoare şi consistentă ar fi putut fi unul dintre stimulentele care îi motivau pe oameni să se angajeze lucrători la piramide.

Redding consideră că a fost nevoie de un efort uriaş pentru a hrăni muncitorii.

Se estimează că necesarul de carne pentru hrana celor ce lucrau la piramide se ridica la aproximativ 21.900 vite şi 55.000 de ovine şi caprine, ceea ce presupune că 1.030 km pătraţi din Delta Nilului erau ocupaţi de cirezile de vite şi 19.000 de oameni, aproximativ 2% din populaţia ţării, lucrau la creşterea, îngrijirea şi tăierea animalelor.

Cum au fost aduse atâtea animalele acolo? Este încă un mister.

În februarie, o echipă a descoperit trei duzini de piramide într-o necropolă sudaneză, datând de acum aproximativ 2000 de ani.

Ele sunt mai mici decât majoritatea piramidelor egiptene, cea mai mare având doar aproximativ 6,7 metri lăţime. Cea mai mică are doar aproximativ 70 de centimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor