Ebola: se aşteaptă decizia OMS privind declararea stării de criză internaţională
alte articole
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a fost convocată într-o sesiune de urgenţă în spatele uşilor închise, joi, la Geneva, urmează să anunţe dacă declară stare de criză internaţională din cauza epidemiei de Ebola, care a ucis aproape 1000 de oameni în Africa de Vest. Cel puţin doi americani şi un spaniol infectaţi au fost repatriaţi pentru tratament.
Un raport BBC din noiembrie 2012 arată că oameni de ştiinţă din Canada au descoperit că “cea mai mortală formă a virusului ebola se poate transmite pe calea aerului, între specii.
Ebola este o boală înspăimântătoare care cauzează auto-distrugerea celulelor din corp, efectul macro fiind scurgeri de sânge masive atât intern cât şi extern. În etapele sale finale, ebola poate să provoace victimelor convulsii, vomă şi sângerări din ochi şi urechi în timpul convulsiilor, împroşcând sângele. Ca urmare, toţi cei din apropiere pot fi infectaţi. Acest final dezgustător este motivul pentru care ebola se răspândeşte atât de eficient.
”Incubaţia durează 8 zile, perioadă în care victima poate răspândi boala fără să ştie. Simptomele hemoragiei încep la 4-5 zile după infecţie. Ele includ conjunctivită cu hemoragie, faringită, gingii însângerate, ulcerare orală, hematemeză, melenă, hematurie, epistaxis şi sângerare vaginală”, potrivit Agenţiei de Sănătate Publică din Canada.
Nu există niciun tratament antiviral cunoscut, pentru infecţiile umane.