Ebola ucide 932 de persoane, ajunge în Arabia Saudită. Pacienţii fug din spitale

Personal al organizaţiei Medici Fără Frontiere, în Conakry, încercând să conţină epidemia de Ebola. 28 iunie 2014
Personal al organizaţiei Medici Fără Frontiere, în Conakry, încercând să conţină epidemia de Ebola. 28 iunie 2014 (CELLOU BINANI/AFP/Getty Images)

În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că numărul deceselor provocate de epidemia de Ebola în Africa de Vest s-a ridicat la 932, doctorul britanic, Oliver Johnson, a explicat că pacienţii fug din spitale sau sunt luaţi de rude deoarece cred că epidemia este o „conspiraţie guvernamentală”.

Cifrele publicate miercuri de OMS survin după ce Nigeria a confirmat moartea unui cadru medical.

Virusul mortal a depăşit graniţele Africii de Vest. Persoana suspectată de Ebola, marţi, în Arabia Saudită, a decedat miercuri, cu simptome asemănătoare celor produse de virusul mortal, potrivit AP.

Epidemia izbucnită în luna martie, în Guineea, nu dă semne de încetinire. În Sierra Leone, unii dintre locuitorii marcaţi de anii de război civil văd epidemia cu scepticism şi refuză să se lase trataţi de cadrele medicale. Mai mult, unii bolnavi sunt luaţi cu forţa de rudele care se tem că vor fi maltrataţi de medici.

„Rudele nu văd ce se întâmplă cu pacienţii atunci când aceştia sunt izolaţi, astfel că unii dintre ei s-au temut că pacienţii sunt luaţi pentru a fi ucişi de medici. Ei nu văd condiţiile bune şi grija pe care o primesc pacienţii. Din această cauză, unii pacienţi s-au opus izolării şi au încercat să fugă, ori familiile lor au încercat să-i scoată din spital", a declarat medicul britanic, Oliver Johnson.

Bilanţul victimelor a continuat să crească zilnic, numărul cazurilor confirmate ajungând la 1.711. Dintre acestea, în Guineea au murit 363 de persoane, în Liberia 282, în Sierra Leone 286 de persoane, iar în Nigeria s-a confirmat un singur deces, potrivit OMS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe