Panică în Marea Britanie: o femeie suspectă de Ebola moare în Gatwick

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)

Personalul de pe Gatwick se declară speriat de proporţiile epidemiei de ebola, după ce, sâmbătă, o femeie din Sierra Leone a leşinat pe aeroport.

Dusă la spital, aceasta a murit în aceeaşi zi.

Ceea ce a uimit medicii este că femeia nu manifesta niciun fel de simptome.

Muncitorii de pe aeroport sunt îngroziţi de faptul că teribila epidemie ar putea să se răspândească în Marea Britanie, şi apoi în celelalte ţări din Europa, Gatwick fiind unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene ale Europei.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, a leşinat în momentul în care s-a dat jos din avionul companiei Gambia Bird, având 128 de pasageri la bord.

Au fost efectuate teste pentru a vedea dacă femeia a murit de ebola. Rezultatele au ieşit negative.

Avionul a fost oficial plasat în carantină, oficialii încercând peste weekend să găsească toţi pasagerii zborului cu pricina.

Cursa de pe Gatwick sosise din Freetown, oraşul cu cele mai multe victime, din Sierra Leone.

Oficialii din Sănătate din Marea Britanie au încercat să calmeze spiritele, minimizând şansele unei eventuale epidemii de ebola în Marea Britanie. Aceştia au susţinut că femeia nu manifestase niciun simptom în timpul zborului.

Ebola este o boală contagioasă, pentru care, în prezent, nu se cunoaşte remediu. Rata mortalităţii este de 60% conform medicilor, dar statisticile neoficiale arată că ea se poate ridica inclusiv la 90%.

Deşi se consideră că pentru tulpinile standard (Zair) boala se transmite prin lichidele corpului, sânge şi contact direct, cercetători din Canada au arătat că cel puţin o altă tulpină de ebola s-a transmis de la porci la maimuţe care nu aveau contact - se crede că acest lucru s-a realizat pe calea aerului, prin picături fine aflate în suspensie.