Cel puţin 22 de americani testaţi de Ebola – 6 în New York

Membri ai organizaţiei Doctori Fără Frontiere, în Conakry, într-un salon de tratare a pacienţilor de ebola. (CELLOU BINANI/AFP/Getty Images)
P. P.
05.08.2014

Au existat cel puţin 22 de cazuri în care persoanele suspectate de Ebola au fost testate în secret, în ultima săptămâna, relatează NBC Nightly News.

Marţi, un al doilea cadru medical infectat cu Ebola în Africa de Vest va ateriza în Atlanta. Victima, aflată într-o condiţie medicală serioasă, a fost transportată cu un avion medical şi va fi internată într-o izolare specială la Spitalul Universitar Emory, potrivit Reuters.

”Există mereu posibilitatea ca o persoană cu o boală infecţioasă să intre în Statele Unite”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Centrului de Control al Bolilor.

Doctorul Sanjay Gupta, specializat în Ebola, a anunţat că, în perioada petrecută în Guineea pe timpul epidemiei, rezultatele testelor medicale de la faţa locului erau obţinute chiar în aceeaşi zi.

Testele din Statele Unite durează una sau două zile, iar rezultatele întârzie să apară.

Se crede că precizările exacte cu privire la teste întârzie să apară pentru a nu alarma populaţia. Totuşi, în timpul emisiunii NBC Nightly News, Gupta a precizat că autorităţile americane nu se îngrijorează că boala victimelor internate s-ar putea răspândi la ceilalţi pacienţi din spitale.

Una din caracteristicile speciale ale virusului Ebola este că unii „pacienţi arată sănătoşi înainte să moară”, a subliniat doctorul Oliver Johnson.

„Un număr de pacienţi cu Ebola pe care i-am văzut arătau sănătoşi şi în regulă şi puteau să meargă prin jur chiar şi cu puţin timp înainte de moartea lor”, a declarat Johnson, care se află în Sierra Leone.

Şase persoane venite din Africa au fost suspectate de Ebola numai în New York. Testele au ieşit negative. Până acum, numărul total al persoanelor suspectate de pe teritoriul Statelor Unite se ridică la 22, potrivit NBC Nightly News.

Oficialii din Sănătate ai Arabiei Saudite au testat, luni, un pacient suspectat de contractarea viruslui, în timp ce îngrijorările că virusul s-ar putea răspândii peste graniţele Africii de Vest continuă să crească.

Iar Banca Mondială a promis că va acorda o finanţare de urgenţă în valoare de 200 de milioane de dolari, care ar trebui să contribuie la restrângerea virusului în Africa de Vest.

Există speranţe tot mai mari că doctorii vor găsi „un leac miraculos” pentru Ebola. Un prototip a fost testat pe maimuţe şi ar putea fi gata în luna iulie, 2015.

Numărul deceselor provocate de cea mai gravă epidemie de Ebola a crescut la 887, pe 1 august, în timp ce numărul total de cazuri înregistrate în cele patru ţări din Africa de Sud a ajuns la 1.603, a comunicat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor