Numărul persoanelor ucise de Ebola s-a ridicat la 887, anunţă OMS

Medici din Senegal in lupta contra Ebola
Medici din Senegal in lupta contra Ebola (Epoch Times)

Numărul deceselor provocate de cea mai gravă epidemie de Ebola ajunsese la 887, pe 1 august, în timp ce numărul total de cazuri înregistrate în cele patru ţări din Africa de Sud a ajuns la 1.603, a comunicat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Guineea a suferit cel mai mare număr de victime cu 358 de decese din 485 de cazuri de Ebola confirmate până acum. Sierra Leone a avut cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăvire - 646, dintre care 273 s-au soldat cu deces, în timp ce în Liberia 255 de persoane şi-au pierdut viaţa din 468 de cazuri înregistrate.

Nigeria, ultima ţară în care a izbucnit boala, a înregistrat patru cazuri, dintre care trei sunt clasificate drept „probabile” de Ebola şi unul drept „suspectat”, potrivit agenţiei din Geneva.

Cazul lui Patrick Sawyer, americanul care a murit la scurt timp după ce a zburat din Liberia spre Lagos, cu escală prin Togo şi Ghana, este încă încadrat în clasa „probabil”. OMS a anunţat anterior că nu a reuşit să analizeze eşantionul recoltat în acest caz deoarece companiile de curierat au refuzat să îl transporte către Institutul Pasteur din Dakar.

Celelalte două cazuri probabile de Ebola din Nigeria sunt reprezentate de un cadru medical şi de un nigerian care a fost în Guineea, informează OMS.

Nigeria însă a raportat numai cazul lui Sawyer, iar luni, pe cel al unuia dintre doctorii care l-au tratat.

Un oficial de rang înalt al ministerului Sănătăţii din Lagos a refuzat că comenteze discrepanţa.