Drum judeţean din Sibiu se termină în câmp, la graniţa cu Alba. Lucrările au fost finalizate înainte de termen

DJ 141C (turnulsfatului.ro)
Andrei Popescu
03.10.2024

Drumul judeţean 141C, folosit în special de locuitorii din satele sibiene Bogatu Român şi Broşteni, se continuă în judeţul Alba cu un drum de piatră, care mai are de aşteptat după asfalt.

Motivul este următorul, potrivit Turnul Sfatului: termenul de realizare a lucrărilor a fost de doi ani, dar constructorii au reuşit să finalizeze drumul cu jumătate de an mai repede. Lucrările au început în luna martie a anului trecut, contractul de execuţie fiind atribuit asocierii Prenis SRL - SC Dimex 2000 Company SRL - Total NSA Ag Construct SRL.

DJ 141C a fost inaugurat miercuri şi, în cei 10,5 km ai săi au fost investiţi peste 41 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

Potrivit sursei citate, DJ 141C este cel care face legătura dintre drumul care leagă Slimnicul de Păuca (DJ 141B) şi limita cu judeţul Alba, trecând prin satele Bogatu Român şi Broşteni.

“Pe lângă cele două noi poduri de pe traseu, ca provocare a fost şi modificarea de proiect pe care a trebuit să o realizăm într-o zonă în care am descoperit o alunecare de teren activă. Aici, terenul a fost stabilizat prin piloţi foraţi. Totodată, la propunerea domnului primar, am mai făcut şi alte modificări, cum ar fi degajarea de pământ de la intersecţia cu DJ 141B, lucrare necesară pentru a asigura vizibilitatea şoferilor. Pe acest drum am mai realizat numeroase consolidări, protecţii, dar şi foarte multe rigole. S-a lucrat sub trafic, dar lucrările s-au terminat mai repede, deci felicit constructorii”, a declarat Sorin Corfar, diriginte de şantier prin FMS Consult SRL, la inaugurarea drumului.

Conform site-ului citat, investiţia a fost finanţată din fondurile atrase de Consiliul Judeţean Sibiu din programul Anghel Saligny.

Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu, a declarat la evenimentul de inaugurare a drumului:

“Drumurile le construim pentru a lega comunităţile din judeţul Sibiu. Din fericire, în acest caz vorbim şi de o legătură cu judeţul Alba. Drumurile modernizate aduc siguranţă în trafic, reduc durata deplasărilor”.

La rândul său, primarul comunei Păuca, Nicolae Dâncu, a subliniat beneficiile acestei investiţii:

“Acest proiect a fost aşteptat de mulţi ani. Iar zona a devenit interesantă: deja preţurile caselor au început să crească. Dacă în urmă cu cinci ani, o casă costa 5.000 – 6.000 – 10.000 de euro, acum casele se vând la 40.000 – 50.000 de euro. Avem şi reţele de apă, canalizare şi gaz, deci toate utilităţile sunt asigurate pentru cei care doresc să locuiască aici. Naveta la Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Şura Mică sau la Sibiu nu mai este o problemă. Înainte erau transportatori care refuzau aceste trasee din cauza infrastructurii. Acum, distanţa nu mai constituie o problemă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor