Dosarul Alina Bica. DNA solicită avizul pentru arestarea deputatului Marko Attila

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a demarat vineri procedura legislativă pentru arestarea deputatul UDMR Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu, în acelaşi dosar în care este vizată şi şefa DIICOT, Alina Bica.
P. P.
21.11.2014

alte articole

Sediul DNA (Epoch Times România)
P. P.
21.11.2014

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a demarat vineri procedura legislativă pentru arestarea deputatul UDMR Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu, în acelaşi dosar în care este vizată şi şefa DIICOT, Alina Bica.

Potrivit DNA, alături de Alina Mihaela Bica, Dragoş George Bogdan, Crinuţa Dumitrean (fosta şefă a ANRP), deputatul Cătălin Florin Teodorescu (PDL) şi alte persoane, Marko Attilo a făcut parte din comisia ANRP care a atribuit o despăgubire ilegală de zeci de milioane de euro pentru un teren supraevaluat din Capitală, în favoarea afaceristului Gheorghe Stelian. Prejudiciul produs statului de comisie se ridica la aproximativ 62 milioane de euro.

Conform comunicatului DNA remis de Mediafax, procurorul şef DNA, Laura Codruta Kovesi a înaintat la Ministerul Justiţiei toate documentele necesare pentru a obţine din partea Camerei Deputaţilor avizul necesar reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR.

Faptele, potrivit DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-a sesizat din oficiu pe 15 octombrie 2014 în legătură cu săvârşirea unor infracţiuni de corupţie privind reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitală cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei.

Membrii comisiei au luat la cunoştinţă despre raportul de evaluare a terenului fără să constate că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei). În consecinţa, statul român a fost prejudiciat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), prin supraevaluarea terenului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor