Traian Băsescu, despre cazul Alina Bica: "Nimeni nu este mai presus de lege. Nimeni. Nici eu"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, în faţa sediului Curţii Constituţionale (CCR), că nimeni nu este mai presus de lege, nici chiar el, făcând referire la recentul scandal care a zguduit România - urmărirea penală a şefei DIICOT, Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu într-un dosar privind retrocedări ilegale, cu un prejudiciu estimat la 62 milioane euro.

Ajuns la CCR pentru a participa la ceremonia de validare a mandatului preşedintelui ales, Klaus Iohannis, şeful statului a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre acest caz. Replica lui Traian Băsescu a fost scurtă şi la obiect: "Una singură, nimeni nu e mai presus de lege. Nimeni, nici eu".

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat vineri arestarea preventivă a Alinei Bica, procuror şef DIICOT, acuzată de abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte. Urmează ca Alina Bica să fie dusă în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care se vor pronunţa asupra măsurii preventive.