Papahagi, ironic: Udrea ”n-are nicio legătură” cu grupul infracţional al şefei DIICOT

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Fostul membru fondator al PMP, Adrian Papahagi, a afirmat vineri, într-un mod ironic, că Elena Udrea este doar în mod întâmplător soţia, prietena şi partenera de afaceri sau avocatură a persoanelor implicate în dosarul retrocedărilor.

Explicând cum funcţionează ”gruparea infracţională” formată din omul de afaceri Dorin Cocoş, omul de afaceri Gheorghe Stelian, premierul Victor Ponta, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Anamaria Topoliceanu şi şefa DIICOT Alina Bica, ale căror nume sunt vehiculate sau anchetate în dosarul retrocedărilor, fostul lider al PMP s-a referit la natura legăturilor dintre aceştia şi Elena Udrea, preşedintele PMP.

Reamintim că Direcţia Naţională Anticorupţie a iniţiat, joi, procesul de arestare preventivă a Alinei Bica, acuzată de abuz în serviciu. De asemenea, în presă au apărut mai multe dovezi care arată că Alina Bica, Elena Udrea şi Anamaria Topoliceanu, aveau interese comune, cât şi o relaţie apropiată.

În aceste condiţii, Adrian Papahagi a explicat, vineri, modul în care operează ”gruparea infracţională”, sugerând că Elena Udrea juca un rol central în cadrul grupării, din care făceau parte: ”Cocoş - "afaceristul" divorţat strategic de Elena Udrea, asociat cu Gheorghe Stelian - samsarul imobiliar care a primit terenul supraevaluat de la 100 mil. la 400 mil. lei, acelaşi care i-a vândut Elenei Udrea cu 900.000 euro un teren preluat de la moştenitoarea de drept cu 10.000 euro, asociat cu Alexandru Faur - care a preluat (!!!) creditul de 3 mil. euro al Elenei Udrea la BRD; Alina Bica - şefa DIICOT, aka evaluatoarea, prietenă a Elenei Udrea, parteneră de shopping, care a semnat pe evaluarea terenului producând un prejudiciu de 300 mil lei, numită de Traian Băsescu la propunerea lui Victor Ponta - prim-ministru, cel care răspunde la telefonul lui Cocoş cu "ordonaţi", fost asociat cu Elena Udrea într-un cabinet de avocatură; Anamaria Topoliceanu - fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, prietena Elenei Udrea şi parteneră de shopping parizian cu Udrea şi Bica, actualmente avocata lui Gheorghe Stelian”, a notat Papahagi.

Ironizând aprecierile preşedintelui Traian Băsescu, care a susţinut-o insistent pe Udrea pe parcursul campaniei electorale, cât şi mesajul electoral promovat de aceasta înaintea alegerilor, Adrian Papahagi a sugerat că Elena Udrea este mai mult decât ”soţia, prietena, partenera de afaceri sau avocatură” a suspecţilor.

"Fireşte, în toată această afacere, Elena Udrea n-are nicio legătură. Ea era întâmplător soţia, prietena, partenera de afaceri sau avocatură a acestor personaje. Ea nu avea nicio influenţă în stat. Ea e preacurată şi preacinstită, pe lângă că întrupează România frumoasă. Ea a venit în politică cu Mercedes, cum spunea cineva, ea s-a născut milionară în euro. Ea a fost cel mai eficient ministru, cum ne spunea altcineva. Ea e perfectă, nu mai fiţi frustraţi şi misogini!”, a concluzionat acesta.